Google face căutări prin intermediul fotografiilor | VIDEO

Google face căutări prin intermediul fotografiilor | VIDEO

Cei care folosesc motorul de căutare Google pot folosi de acum şi fotografii în locul cuvintelor cheie, iar prin Chrome poți da „search” prin microfonul PC-ului.

Noul tip de căutare presupune să tragi imaginea în căsuţa de "search"  şi vei afla instant unde este făcută, clădiri reprezentative care apar în ea, alte poze care ar putea avea legătură cu aceasta, precum  şi site-uri de pe care ai putea afla informaţii suplimentare.

Specialiştii de la Google spun că vor folosi, pentru noul proiect, tehnologia de recunoaştere facială şi au precizată că deocamdată e vorba de o variantă care urmează să fie îmbunătăţită. O altă aplicaţie, care se adresează utilizatorii browser-ului de internet Chrome, te ajută să faci căutări cu ajutorul comenzilor locale. Prin microfonul ataşat la PC, rosteşti cuvântul cheie, iar Google îţi dă rezultatele. Deocamdată, serviciul va fi disponibil doar în limba engleză.

Din câte se pare, ambele servicii sunt inspirate din Android, sistemul de operare pentru telefoane mobile dezvoltat tot de Google. Mai exact, pe telefoanele mobile cu Android există un program care te ajută să faci căutări cu ajutorul vocii – spui ce îţi doreşte, smartphone-ul analizează cuvintele şi îţi dă una sau mai multe variante. De asemenea, tot pe telefon, există aplicaţia Google Goggles: fotografiezi o clădire, o încarci în program, iar cel mai folosit motor de căutare pe internet din lume îţi poate spune locul şi cum se cheamă respectiva construcţie. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/t99BfDnBZcI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/MQnZe_Iggx0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>