Mişcarea face parte din strategia Google de a se repoziţiona pe piaţă, în condiţiile în care cota rivalului Apple este în creştere.

Folosind  App Inventor, utilizatorii "nu trebuie să fie programatori. Aceasta, deoarece, în loc să scrie coduri, utilizatorul vizualizează modul în care va arăta aplicaţia", se arată într-un comunicat al Google.  

Cei care doresc să creeze soft pentru Android pot accesa site-ul appinventor.googlelabs.com, unde vor găsi numeroase sugestii pentru dezvoltarea de soft, inclusiv pentru programe care să facă legătura cu site-uri de socializare precum Twitter.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8ADwPLSFeY8&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8ADwPLSFeY8&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>