Evenimentul Zilei > Monden > Gogoașe, de la Trăsniții, face cele mai uimitoare torturi din showbiz
Gogoașe, de la Trăsniții, face cele mai uimitoare torturi din showbiz

Gogoașe, de la Trăsniții, face cele mai uimitoare torturi din showbiz

Constantin Zamfirescu a lucrat zile întregi pentru fiecare rid de pe fața lui Ivan Patzaichin și l-a lăsat fără grai pe Nicolai Tand

Cine și-ar fi imaginat că Gogoașe de la Trăsniții, actorul care stârnește hazul în scenetele umoristice de la Prima TV, este responsabilul cu torturile când vine vorba de aniversările colegilor și prietenilor săi. Talentat, Constantin Zamfirescu face un adevărat spectacol cu figurinele comestibile. „Primul meu personaj uman a fost o prințesă, la rugămintea mamei unei colege de clasă a fiului meu. M-a întrebat dacă pot să fac și, deși eram la început, am spus da. Am lucrat patru zile la personaj, deși astăzi l-aș face în numai o zi. De emoție, am participat la petrecere, iar păpușa aia la care muncisem eu s-a făcut praf în 20 de secunde”, povestește, amuzat, Gogoașe. Prima figurină a făcut-o însă pentru fiul său, în urmă cu 6 ani. Băiatul, care împlinea atunci 7 ani și-l dorea pe Fulger McQueen, din Cars. S-a chinuit mult, dar a ieșit perfect. „Eram pasionat de tot ce ține de mâncare și aveam deja un blog culinar, alături de soția mea. Ne-am împărțit munca la torturi: eu sunt cu modelatul, ea cu blaturile și cremele”, a adăugat el.


FOTO: Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai de seamă fani ai actoruluiPovestea figurinelor

Grig Chiroiu. Liderul grupului umoristic Trăsniții a primit până acum două torturi aniversare de la prietenul său, Gogoașe. „În primul l-am făcut pe Scrooge Mc- Duck, unchiul zgârcit care visa bani de la Disney. În jurul lui am făcut și monezi din foiță de aur, de 24 de carate, un material comestibil. A doua oară mi-a cerut un tort «spectaculos». Ce putea fi mai tare decât că serialul nostru va merge la infinit. La vremea respectivă, preconizam intrarea în Cartea Recordurilor, așa că i-a decorat tortul cu un teanc de scenarii, undeva pe la episodul 22.222, iar pe Grig l-am făcut ca Moise, cu toiag, îmbrăcat cu o togă, adus de spate și cu fața lui îmbătrânită. L-am așezat apoi pe multe casete video”, a povestit Zamfirescu. Tot el a spus că a făcut torture cu figurine pentru toți colegii săi din Trăsniții, iar pentru Livia Taloi (Ema), un tort spectaculos cu ea în trei ipostaze.


FOTO: Gogoașe, alături de Nicolai Tand


O altă surpriză a fost pentru Ivan Patzaichin, un tort cerut de Cârcotași. „La o aniversare a celebrului sportiv i l-au oferit cadou. A fost ceva deosebit. Am stat foarte mult timp la fața lui, la toate detaliile, pentru că celebrul sportiv este foarte ridat, iar Patzaichin a observat asta. Alături, am pus o pagae și steagul României”.

Au urmat surprize dulci pentru Cristi Hrubaru și pentru fiica lui, Iris, care este studentă la regie, chiar la Hollywood. Nici Găinușă nu a fost uitat și a primit o parte din cei 101 dalmațieni, adică „Pongo, Perdita și câțiva cățeluși”.

Actorul l-a surprins și pe un Chef cunoscut, pe Nicolai Tand. „Cum avem deja vechime în lumea blogărilor culinari am fost invitați la o lansare de carte a băiatului lui Andrei Pleșu, «Amintiri din bucataria lumii», scrisă de Matei Pleșu. Evenimentul s-a ținut la restaurantul lui Tand. I-am arătat Chef-ului blogul meu, iar acesta mi-a spus că se apropie ziua de naștere a fiicei sale și că ar vrea un tort cu jucăria preferată a micuței”, povestește Gogoașe. A urmat apoi un tort mai recent, cu Albă ca Zăpada.

Sfaturi

Actorul spune că folosește pentru pastă zahăr pudră măcinat cât mai fin, pentru un aspect cât mai plăcut al figurinei. „Trebuie să ai răbdare. După ce e făcut aluatul din pastă de zahăr se lasă la frigider, ca să se dizolve bine, până arată ca un ipsos. Sunt și câteva tehnici: dacă vrei să lucrezi mai repede, poți folosi gelatine vegetale, ca să nu se crape pasta în mâna ta. La un personaj se lucrează în jur de două zile. Întâi se face corpul, care se lasă apoi să se întărească. Se pune pasta pe o structură de sârmă de trandafiri. Sârma care se folosește în decorul alimentar este de inox, învelită într-o hârtie lipită cu abuș. Eu am greșit odată și m-am grăbit. Am făcut un tort cu Ninja. Personajul trebuia să fie înalt de 25 de cm, musculos și cu picioare suple. A ieșit un pitic, cu picioare groase”, a povestit amuzat Gogoașe.