„Giovani”, calul troian dintre „câini”

„Giovani”, calul troian dintre „câini”

Deşi nu mai are nicio funcţie oficială, fostul bişniţar face şi desface la Dinamo şi niciunul dintre conducătorii „roşalbilor” n-are curaj să-l oprească.

Ioan Becali îi joacă pe degete pe conducătorii dinamovişti, cărora le impune antrenori şi jucători. Ultimele evenimente îl înfăţişează pe „Giovani” în rolul omului cu cea mai mare putere de decizie la Dinamo, chiar dacă oficial el nu mai are nicio funcţie în fotbal, fiindu-i ridicată licenţa de impresar.

Ioan Becali, un personaj cu nenumărate probleme cu legea, i-a reamintit lui Sabău că a omorât un om, într-un accident de maşină. Mai mult, a pomenit de un sondaj realizat de el printre jucători, care, după spusele fostului impresar, nu l-ar vrea antrenor pe Sabău. „Moţul” a înţeles că n-are ce căuta la Dinamo şi a declinat oferta. Becali nu-l iartă pe Sabău că l-a sărit din schemă la transferul lui Sepsi la Benfica, iar „gaura” financiară s-a ridicat la câteva sute de mii de euro.

Ca să-şi asigure puterea decizională în Groapă, „Giovani” a apelat la şantaj, anunţând că-şi va lua toţi jucătorii pe care-i reprezintă prin firma sa şi îi va redirecţiona către marea rivală Steaua. Mai mult, „Giovani” s-a arătat dispus să „umble” şi la galerie şi să-i asmută pe suporteri asupra con ducătorilor dacă „mai fac greşeli”. Toate acestea n-au primit nicio replică din partea acţionarilor, care nu îndrăznesc să-l contrazică nici măcar de ochii lumii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Face jocul Stelei?

Acţiunile lui „Giovani” nu par a fi rodul sentimentelor pe care susţine că le nutreşte pentru Dinamo. Ioan Becali este mai degrabă un fel de „cal troian” în curtea „câinilor”, el „lucrându-i” pe dinamovişti din interior pentru binele vărului Gigi de la Steaua. O dovadă în acest sens este că „Giovani” îl susţine necondiţionat pe Mircea Rednic, chiar dacă nici cu acesta n-a avut o relaţie foarte apropiată.

Păstrarea „Puriului” pe bancă este echivalentă cu o bombă cu ceas, mai ales că relaţia acestuia cu jucătorii s-a alterat, după cum au susţinut chiar acţionarii. Haosul din curtea „roş-albilor” este întreţinut şi de acţionari. Borcea şi Turcu ameninţă ba că se retrag, ba că revin. În acest moment, Dinamo are datorii la stat, nu-şi cunoaşte acţionarii, antrenorul şi nici n-a întocmit listele cu jucătorii care vor veni şi vor pleca.

BINE INFORMAT Gigi ştie tot ce mişcă

Gigi Becali este, teoretic, principalul beneficiar al acţiunilor vărului său la Dinamo. Fără o opoziţie puternică din partea principalei rivale, Steaua are o şansă în plus să spere la un drum mai uşor spre Liga Cam pionilor. Gură spartă, Gigi a recu noscut că ştie tot ce mişcă la Dina mo. „Ei dau 13 milioane de euro numai pentru salarii pe an. Trebuie să scape de jucătorii cu salarii de sute de mii de euro, dar dacă nu sunt oferte, unde să-i dea?”, s-a întrebat Gigi.