UPDATE 2: A vorbit şi un avocat al apărării, care cere achitarea tuturor inculpaţilor, precizând că procurorii nu au dovezi şi că, la momentul derulării faptelor, Legea sportului – singura în vigoare – nu interzicea folosirea unor intermediari.
UPDATE: Procurorii au cerut pedepse cu închisoarea pentru toţi inculpaţii, inclusiv pentru Gheorghe Popescu, şi a dat exemple din Italia, unde tribunalul a dictat condamnări la ani buni de detenţie în cazuri.
Enervat nevoie mare că o declaraţie a fostului jurist al FRF, Iustin Ştefan, martor al apărării în acest proces, nu a fost consemnată, Ioan Becali, unul dintre impresarii incriminaţi în "Dosarul Transferurilor", a făcut circ.

"Daţi-ne 20 de ani de închisoare! Treziţi-vă! Moare România", a urlat Giovani, care s-a cocoţat în boxa acuzaţilor: "Eu mă sacrific pentru drepturile omului. Chemaţi poliţia şi puneţi-mi cătuşele. Au făcut toţi pe ei de frică. Avocaţilor le e frică. Mie nu îmi e. D-aia am trecut Dunărea înot, ca să fiu liber!", a tunat fostul agent.

Spectacolul ieftin a continuat: "Doamna judecătoare, pe dumneavoastră v-a trimis Ceauşescu? Vă credeţi instanţa supremă? Mie nu-mi e frică. Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să coducă ţara asta. Cu biciul o să faceți dreptate!", a urlat ca din gură de şarpe Becali.

Giovani şi-a dat în petec şi înainte de înfăţişare. Iritat că întârzie judecătoarea, acesta a încercat să îl convingă pe George Copos să plece de la proces. "Aoleu, eu nu plec. Stau aici şi şapte ore", a spus Copos.
Într-un final, Giovani a fost calmat de Cristi Borcea şi de fratele său, Victor, iar după ce judecătoarea a decis să consemneze şi declaraţia martorului, a sărit să îi pupe mâna acesteia.

Apoi, Ioan Becali s-a scuzat şi a ieşit să bea apă. "Suferă cu inima. Să nu se întâmple vreo nenorocire", l-a scuzat Cristi Borcea pe fostul impresar.
La finalul şedinţei de astăzi, a fost decisă încheierea cercetării judecătoreşti. Nu vor mai fi audieri, urmând ca instanţa să stabilească verdictul.

CITIȚI ȘI:

  • "Dosarul Transferurilor". Cristi Borcea "a vrăjit" studente la tribunal
  • Cristi Chivu a fost audiat în „Dosarul transferurilor”
  • Giovani Becali și flegmele de pe obrazul fotbalului românesc