Evenimentul Zilei > International > Ginerele regelui Spaniei, ducele de Palma, acuzat de corupţie
Ginerele regelui Spaniei, ducele de Palma, acuzat de corupţie

Ginerele regelui Spaniei, ducele de Palma, acuzat de corupţie

Ginerele regelui Spaniei, Juan Carlos, va apărea în faţa unui judecător, în luna februarie, fiind acuzat de corupţie, relatează BBC.

Un tribunal din Palma de Majorca l-a citat pe ducele de Palma, Inaki Urdangarin, pentru data de 6 februarie. Ducele, căsătorit cu prinţesa Cristina, este acuzat că ar fi folosit în mod abuziv fondurile publice pe care le-a primit fundaţia pe care o conduce. Fostul jucător olimpic de handbal neagă toate acuzaţiile.
Fonduri publice pentru firmele proprii

Având în vedere aceste acuzaţii, familia regală spaniolă şi-a făcut publice conturile, ieri. Detaliile exacte ale acuzaţiilor ce i se aduc ducelui nu sunt cunoscute.
Presa spaniolă a anunţat că ducele este acuzat că ar fi redirecţionat o parte din suma de 6 milioane de euro, primită de fundaţia sa non-profit Institutul Noos din partea guvernelor regionale, pentru a organiza evenimente sportive. O parte din bani ar fi ajuns în conturile altor companii pe care el le conduce.
Faptele ar fi avut loc între 2004-2006, iar ducele a demisionat de la conducerea institutului în 2006.

Deşi susţine că este nevinovat şi că nu ar fi greşit cu nimic, ducele, de 43 de ani, spune că regretă "toate pagubele" produse.
La începutul acestei luni, un purtător de cuvânt al ducelui a spus că acesta a acceptat să nu participe la nicio activitate oficială până la finalizarea anchetei. Familia regală spaniolă a răspuns acuzaţiilor ce i se aduc ducelui anunţând că va face publice toate înregistrările privind cheltuielile din bugetul anual, în spiritul transparenţei, din "timpurile moderne".

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News