Eram sigur că Regizorul Ponta avea să se refere și la Gravida de interes național de la Robeasca. Și nu m-am înșelat. Victor Ponta și-a făcut din caz un motiv de mîndrie, de parcă ela ar fi fost tatăl copilului:
”Au fost situaţii cu totul şi cu totul excepţionale, cum a fost cea de azi-noapte din Buzău, Robeasca, unde, din fericire, s-a reuşit până la urma transportul la spital al femeii gravide. Înţeleg că are un băieţel sănătos, mă bucur foarte mult şi probabil că, în aceste momente grele, iată, se întâmplă lucruri foarte bune. Însă important este că au fost evitate pierderile de vieţi omeneşti. ”
De ce eram sigur?
Pentru că urmărind- din interes de înzăpezit- ședințele Comandamentului de iarnă, am dibuit imediat indicația dată de specialistul PSD în vînzări electorale cu amănuntul- numitul Bogdan Teodorescu: Referiți-vă cu precădere la cazul de la Orbeasca! Lăsați impresia că tot Guvernul, tot USL-ul, s-a concentrat pe Gravida de la Orbeasca!
Dă bine la poporul USL-ist, alcătuit din mămici reale și mămici ipotetice, din bunicuțe și bunici, dar mai ales din iubitori de telenovele urmărite fără a-și șterge mucii! Despre operațiunile de dezăpezire, n-aveți ce spune, pentru că ele nu există! Și actorii Teatrului municipal guvernamental s-au executat. Cine a urmărit transmisiile în direct ale așa ziselor Comandamente, a sesizat ușor nu numai transformarea cazului într-unul de interes național, dar și tărgănarea dinadins a salvării, pentru ca Operașiunea să infinti mai dificilă decît în realitate. La un momnt dat, provincialul Dușa vorbea de laurea cu asalt a casei în care se afla Gravida, consultată prin telefon de mari profesori de la București, controlați la rîndul lor de Raed Arafat, sub conducerea lui Victor Ponta, dinspre doi versanți, de parcă Armata Română pornise la Cucerirea Constantinopolului.
De ce a simțit Victor Ponta nevoia să pună în scenă această telenovelă de prost gust?
Așa cum se vede din Pasajul de mai sus, pentru a contracara în chip mizer dezastrul produs de nepăsarea criminală cu care a tratat cazul din Apuseni.
Am asistat la o nouă diversiune a mașinii de făcut fum mediatic a lui Ponta:
Gravida de la Robeasca la schimb cu Moarta din Apuseni!