Gimnastică la flacon

Gimnastică la flacon

Adio, efort! Americanii au inventat o pilulă care suplineşte exerciţiile fizice şi care face muşchii "să creadă" că au fost duşi la sală.

Oamenii de ştiinţă americani au creat pastila care te ajută să te menţii în formă fără a face mişcare. Aceasta a fost testată cu succes pe şoareci şi va apărea în farmacii peste câţiva ani, informează cotidianul britanic „The Daily Mail“.

Medicamentul-minune, denumit AICAR, „păcăleşte“ muşchii, dându-le senzaţia ca au fost solicitaţi îndelung, ceea ce duce la arderea grăsimilor şi la îmbunătăţirea considerabilă a formei fizice. „Acest lucru arată că există un echivalent farmacologic al exerciţiilor fizice. Avem gimnastica în pastilă“, susţine cercetătorul Ronald Evans, profesor la Institutul Salk din California, impresionat de rezultatele testelor. Şoarecii sedentari cărora li s-a administrat

AICAR timp de patru săptămâni au reuşit să alerge cu aproximativ 50% mai mult decât restul rozătoarelor din laborator. Practic, au devenit adevăraţi atleţi fără să mişte un muşchi, glumeşte profesorul Evans. AICAR creşte nivelul unei enzime care le transmite muşchilor că rămân fără energie şi trebuie să ardă grăsimi în loc de zahăr, explică specialiştii americani. Pe lângă AICAR, oamenii de ştiinţă au mai testat un medicament, GW1516, care dă rezultate mult mai bune, însă doar în combinaţie cu exerciţiile fizice. GW1516 permite contractarea repetată a muşchilor fără a produce oboseală, cobaii reuşind să alerge pe distanţe cu 70% mai lungi decât de obicei, spre uimirea lui Ronald Evans. O rază de speranţă pentru obezi

Cele două medicamente - visul persoanelor sedentare din întreaga lume - nu doar păcălesc muşchii, ci sporesc şi numărul mitocondriilor, „uzinele energetice“ sau bateriile din celule, care transformă hrana în energie. Cercetă torii americani sunt convinşi că AICAR le va fi de mare folos obezilor, supraponderalilor şi persoanelor care suferă de atrofie musculară, dar nu pot face mişcare din cauza stării de sănătate precare.

De asemenea, la AICAR vor putea apela şi cei prea ocupaţi pentru a merge la sală sau a alerga. Aproape nimeni nu alocă zilnic 40 de minute efectuării de exerciţii fizice, aşa cum recomandă medicii, spune profesorul Ronald Evans.

Un alt cercetător, Vihang Narkar, avertizează însă că o pastilă nu poate fi un panaceu, alimentaţia echilibrată şi mişcarea fiind absolut necesare pentru sănătatea oamenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News