Kuban Krasnodar, echipa din liga a doua rusă antrenată de Dan Petrescu şi la care este legitimat atacantul Gigel Bucur, a reuşit să obţină prima victorie după o serie de patru eşecuri consecutive.

Elevii "Bursucului" au câştigat cu 3-0 partida cu "lanterna roşie" Rotor Volgograd, disputată marţi seară, pe teren propriu, în penultima etapă a turului din eşalonul secund şi a urcat pe locul al doilea (promovabil) în clasament, cu 34 de puncte, la o "lungime" în urma liderului FC Krasnodar.

Nu i-au plăcut "sinteticele"

Gigel Bucur, fostul atacant al formaţiei FC Timişoara, a marcat primul gol al celor de la Kuban, după doar cinci minute trecute de la startul jocului. Celelalte reuşite poartă semnăturile lui Nikezic (43) şi Tlisov (64). Bucur a ajuns la un total de şase goluri în acest sezon al ligii secunde din Rusia.

"Mă bucur foarte mult că am înscris, dar mai important e că am câştigat şi am revenit pe locul doi în clasament. Sperăm să ne păstrăm această poziţie şi după ultima etapă a turului. Avem după aceea două săptămâni de pauză, iar apoi începem returul. Dan Petrescu ne-a felicitat pe toţi, nu doar pe mine", a declarat Gigel Bucur, pentru EVZ.
Atacantul a încercat şi o explicaţie pentru cele patru înfrângeri la rând suferite de Kuban: "Două dintre aceste partide le-am disputat pe terenuri sintetice, pe care unii dintre noi suntem mai puţin obişnuiţi să jucăm, iar un alt meci l-am pierdut în Cupa Rusiei, competiţie care nu a constituit o prioritate pentru echipa noastră. Sper ca de acum încolo să meargă totul bine".

Dan Petrescu, antrenorul echipei Kuban Krasnodar, susţine că victoria cu Rotor e importantă în primul rând pentru moralul echipei: "Veneam după trei meciuri pierdute în campionat şi moralul nostru era scăzut. Am travsersat o perioadă grea, dar toate echipele o să treacă prin asta, campionatul e lung. Îmi felicit jucătorii, e greu să evoluezi pe căldură, mai ales când vii după trei înfrângeri".

"Dan Petrescu ne-a felicitat pe toţi, nu doar pe mine. Sperăm să ne păstrăm poziţia secundă şi după ultima etapă a turului.",
GIGEL BUCUR, atacant la Kuban Krasnodar