GIANINA: Pietoni cu patru picioare

GIANINA: Pietoni cu patru picioare

Gata. Ma hotarasc sa ies din Bucuresti vreo doua zile.

Stiu ca e o aventura, dar ma supun. Pe Dorobanti, trecere de pietoni cu un caine care a pus laba anterioara dreapta pe „zebra”. Unii colegi de trafic considera ca nu e de-ajuns, dar, fiindca eu am mai mult timp de gandire, opresc sa treaca.

Patrupedul traverseaza alert, ce zic eu, chiar in fuga, fara sa se holbeze in ochii mei in timp ce merge ca la promenada, mancand seminte, cum fac unii colegi bipezi de circulatie. A, oameni! Asa le zice. Isi vede de treaba, ce stiu eu ce urgenta are pe partea cealalta a strazii. Trec si eu, multumita ca am procedat corect. Poate nelasandu-l n-as fi fost pedepsita.

Daca ma vedea vreun politist trecand nepasatoare, sigur n-as fi ramas fara carnet, nici macar avertisment n-as fi luat, dar mi s-a parut alegerea cinstita, asa, fata de mine in primul rand. Inaintez multumita, cat de multumita poti fi cand rulezi cu 0,00005 m/s. Parca adulmecam aerul proaspat din zonele nepoluate pe care aveam sa le parcurg.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din nou trecere de pietoni, obligata sa opresc, o familie de caini traverseaza in tromba! Imi verific chipul in oglinda retrovizoare sa vad daca imi crescuse bot imblanit. Nu-mi crescuse. Rasuflu usurata. Ies binisor din Bucuresti, deja e mult mai bine. In departare vad un pietroi pe mijlocul strazii. Apropiindu-ma realizez ca e o movila dintr-un caine care nu trecuse, ca si ceilalti, pe la „zebra”.

Ce sa faci, te cutremuri, ocolesti si treci. Brrrr! Cand eram mica fredonam automat „parul meu sa creasca si al tau sa putrezeasca” - ca sa nu chelesc. Saracu’. Nimeni n-o sa-l ridice de-acolo. Cu gandul la caine era sa dau peste un popandau care traversa in goana asfaltul s-ajunga la jumatatea cealalta de camp. O fi vreo revolutie a patrupedelor, vreo greva.

Uite iar. Popandau. E ca o veverita fara coada. Inaintez prudent. O vulpe! Formidabil. S-a uitat la mine. Parca era inlacrimata. Puteam s-o fotografiez! Doamne, ce spun! Pe oamenii care traverseaza aiurea de ce nu vrem sa-i fotografiem? Cred ca e un avertisment al animalelor. Gata cu discriminarea. Si ele sunt pietoni cu drepturi depline. Dragelor, am inteles mesajul, dar va spun omeneste: aveti grija pe unde traversati.