Ponta are drumul sau si ideile sale si priveste felul cum evolueaza Europa cu mai multe idei internationaliste si progresiste, in timp ce eu vad o Romanie suverana si dreapta si mandra si aici, cu toata buna relatie, gandurile noastre politice se despart. Eu nu cred ca Romania trebuie sa ajunga ducatul luxemburghezului Juncker, cred ca Romania are dreptul sa-si decida singura soarta. Cum au incercat 30 de ani cei de afara sa ne dirijeze destinele, am vazut. Uitati unde am ajuns ascultandu-i, implementându-le poruncile, sfaturile”, a declarat Sebastian Ghiță, la Antena 3.
 
Sebastian Ghiță a anunțat, cu puțin timp în urmă, că va candida la alegerile europarlamentare. Acesta va deschide lista Partidului România Unită.
 
„Voi candida în fața românilor, primul pe lista Alianței PRM-PRU, indiferent de vehiculul politic cu care ne vom prezenta în alegeri. Cine vreți să vorbească despre viitorul României, străinii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă tare și răspicat. Trăiască România Mare Unită și Suverană. Campania aceasta electorală nu este despre Europa, Bruxelles și ONG-urile lui Cioloș," a transmis Sebastian Ghiță.