Gheorghe Ialomiţianu, ministrul finanţelor: Greul a trecut

Gheorghe Ialomiţianu, ministrul finanţelor: Greul a trecut

Greul a trecut, însă trebuie să fim prudenţi în continuare. Asta le-a spus astăzi ministrul finanţelor publice, Gheorghe Ialomiţianu, membrilor comisiilor parlamentare reunite de buget finanţe, la prezentarea bugetului de stat pentru anul 2011.

"Se promovează o politică prudentă pentru că 2011 nu este un an fără griji, dar eu cred că prin măsurile pe care le-am luat putem spune că perioada grea a trecut, dar trebuie să fim prudenţi", a precizat oficialul, citat de Agerpres.

El a subliniat că bugetul pentru anul care vine propus de Guvern cuprinde reducerea cheltuielilor curente şi creşterea cheltuielilor cu investiţiile.

"Vrem să avem un stat eficient, suplu, să avem mai mulţi bani pentru investiţii, pentru cofinanţare", a subliniat Gheorghe Ialomiţianu.

Un împrumut de pe alte pieţe, mai scump decât banii FMI Potrivit ministrului de finanţe, adoptarea bugetului pe 2011 este una dintre condiţiile prevăzute în acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană pentru eliberarea următoarelor tranşe din împrumut.

"Dacă nu ne îndeplinim condiţionalităţile prevăzute în acordul cu FMI, avem o problemă cu primirea celor două tranşe de la FMI şi CE. Planul B ar fi să ne împrumutăm de pe pieţe în alte condiţii, ceea ce pentru România nu este un lucru bun", a avertizat Ialomiţianu.

El şi-a exprimat speranţa că proiectul de buget pe 2011 va fi adoptat până la Crăciun, astfel încât să nu ajungă la întreruperea acordului cu FMI din cauza unor dispute politice.

Ne puteți urmări și pe Google News