Evenimentul Zilei > Actualitate > Gest incredibil al unui sucevean. Şi-a vândut Touaregul ca să cumpere o maşină de pompieri pentru satul lui
Gest incredibil al unui sucevean. Şi-a vândut Touaregul ca să cumpere o maşină de pompieri pentru satul lui

Gest incredibil al unui sucevean. Şi-a vândut Touaregul ca să cumpere o maşină de pompieri pentru satul lui

Un bărbat din satul Brăieşti, judeţul Suceava, a decis să-şi vândă autoturismul personal şi să cumpere o maşină de pompieri pentru localitatea de baştină.

Potrivit publicaţiei crainou.ro, Ilie Boca are 43 de ani, este tatăl a doi copii şi a comis acest gest minunat atât din dorinţa de a ajuta comunitatea, cât şi pentru a-şi împlini un vis din copilărie, acela de a deveni pompier voluntar.

După cumpărarea autospecialei, Boca se va alătura grupei de pompieri voluntari coordonată de preotului Gabriel Florea, din Cornu Luncii (comună de care aparţine şi satul Brăieşti). Acesta din urmă este, de fapt, precursorul admirabilelor iniţative civice locale prin achiziţionarea, în urmă cu cinci ani, din banii proprii, a unei maşini de intervenţii în caz de incendiu.

Banii obţinuţi din vânzarea VW Touareg nu i-au ajuns iar Ilie Boca a fost nevoit să mai împrumute şi de la fratele său. Maşina de pompieri a fost achiziţionată din Danemarca şi a costat, cu tot cu taxe, în jur 7000 de euro. „Unii spun că e bine ce am făcut, alţii spun că nu sunt sănătos la cap”, a declarat Ilie Boca pentru crainou.ro  „Când aveam 10 ani, casa părinţilor mei a luat foc, aşa că ştiu ce înseamnă suferinţa, ce înseamnă să te trezeşti într-o zi că nu mai ai nimic, nici pe ce pune capul, nici ce îmbrăca, nici acoperiş deasupra capului. După ani, am vrut să devin pompier, dar când se făceau angajări la ISU eu nu aveam liceul terminat. N-am ştiut până acum că pot să-mi împlinesc visul şi să vin în ajutorul oamenilor şi ca pompier voluntar”, a mai spus bărbatul din Brăieşti.

Mai multe detalii puteţi citi în Crai Nou.