Evenimentul Zilei > Actualitate > Germanii au lansat radioul care îi ajută pe câini să nu se mai simtă singuri
Germanii au lansat radioul care îi ajută pe câini să nu se mai simtă singuri

Germanii au lansat radioul care îi ajută pe câini să nu se mai simtă singuri

Când câinii sunt lăsaţi singuri încep de obicei să facă deranj prin casă. Un gazetar german susţine că a găsit o soluţie pentru această problemă: a lansat un radio dedicat patrupedelor. Postul emite 24 de ore pe zi şi are menirea de a-i face pe câini să nu se mai simtă singuri atunci când stăpânii nu sunt acasă.
Atunci când Stephan Stocki, de 30 de ani, moderator la RadioTon, din regiunea Baden-Württemberg din Germania, a anunțat crearea unui program destinat câinilor, toată lumea a crezut că a fost doar o glumă proastă. Doar nu a fost. În ultimele trei luni și jumătate, noul canal al radiolui, denumit "Hallo Hasso", a difuzat muzică pentru câinii singuri.  

Stocki declară că a fost inspirat să creeze programul special de către câinele său de companie, Layla, care uneori era atât de plictisit când rămânea singur, încât ajungea să mizerie și să distrugă lucrurile din casă. El și colegii săi de la RadioTon au început să cerceteze ce fel de muzică îi atrage de obicei pe câini și au învățat că ar trebui să aibă cât mai puține elemente de percuţie și chitară electrică și ar trebui să fie foarte lentă. Ei și-au dat seama că acele melodii care, de obicei, nu intră în playlisturi de radio mainstream, cum ar fi muzica clasică, melodiile hippie vechi și chiar clipurile YouTube obscure se potrivesc perfect profilului, astfel că au compilat mai multe liste de redare pentru difuzare pe Hallo Hasso.
"Nu este vorba de păstrarea liniștită a câinilor", a spus Stocky despre Hallo Hasso. "Este vorba mai mult despre câinele care simte că nu este singur". El adaugă că Layla nu este la fel de agitată de când îl ascultă pe Hallo Hasso și a devenit relativ liniștită.
Hallo Hasso este disponibil numai în Baden-Württemberg, prin radio, dar dacă doriți să vedeți dacă acesta poate calma animalele de companie, programul poate fi accesat și online de pe site-ul radiolui.