Evenimentul Zilei > International > Germania se apără contra terorismului! 550 de persoane au intrat în vizorul autorităților
Germania se apără contra terorismului! 550 de persoane au intrat în vizorul autorităților

Germania se apără contra terorismului! 550 de persoane au intrat în vizorul autorităților

Atentatul de la finalul anului trecut, din Berlin, schimbă procedurile prin care cei care solicită azil pot fi acceptați. Guvernul german a anunțat că 550 de cereri vor fi reexaminate.

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere a declarat că unitatea antiteroristă va analiza cu atenţie cazul fiecăruia din cei care au depus dosare și sunt prezentați ca fiind un risc de securitate, pentru a stabili dacă se impune deportarea sau luarea lor în custodie.

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere şi ministrul Justiţiei Heiko Maas au convenit, luna trecută, asupra înăspririi măsurilor în cazul solicitanţilor de azil fără documente valide sau care sunt consideraţi un risc de securitate.

Anis Amri, tunisianul care a intrat cu mașina în Tîrgul de Crăciun din Berlin, atac soldat cu moartea a 12 oameni, fusese identificat drept o ameninţare în luna februarie a anului trecut, dar anchetatorii au apreciat că era improbabil să comită un atac. Atentatul din 19 decembrie 2016 a fost revendicat de Statul Islamic, care l-a numit pe Amri „un soldat” al său.