George W. Bush, mai popular decât Barack Obama

George W. Bush, mai popular decât Barack Obama

Cota de popularitate a fostului preşedinte republican George W. Bush este mai mare decât a actualului lider de la Casa Albă, Barack Obama, dezvăluie două sondaje realizate separat de institutul Gallup, potrivit publicaţiei New York Daily News.

Astfel, potrivit unui prim studiu ale cărui rezultate au fost publicate luni, fostul preşedinte are o cotă de popularitate de 47 de procente, în timp ce, potrivit unui alt sondaj recent, cea a actualului preşedinte este cu un punct procentual mai mică.

În urmă cu un an, George W. Bush avea o cotă de popularitate de 25 de procente.

Publicaţia Politico apreciază că ascensiunea fostului lider american în preferinţele populaţiei se explică prin succesul pe care l-a avut cartea sa, "Momente decisive", dar şi prin decizia sa de a deschide o bibliotecă prezidenţială în Texas.

Înainte de a-şi lansa cartea, Bush avea o cotă de popularitate de 44 la sută, aproape jumătate din rata maximă pe care fostul preşedinte republican a avut-o vreodată, 87 de procente, imediat după atentatele de la 11 septembrie.

Cel mai popular preşedinte american rămâne John F. Kennedy (85 la sută), urmat de Ronald Reagan (74 la sută) şi de Bill Clinton (69 la sută), potrivit sondajului Gallup publicat luni.

Ne puteți urmări și pe Google News