George Michael a spart norii la Bucuresti

George Michael a spart norii la Bucuresti

"Pentru acesti 25 de ani, va multumesc din suflet!", a spus idolul fanilor, in timpul concertului, cand ploaia s-a oprit.

Reflectoarele s-au facut stacojii, la noua fix, in noapte, cand George Michael a urcat aclamat de multime, pe scena stadionului „Lia Manoliu”. O adevarata explozie de culori a insotit piesa „Flawless (Go To The City)”, care a deschis marele concert de la Bucuresti. Imbracat intr-unul dintre costumele sale negre, cu nimic schimbat in imagine, starul britanic a salutat publicul cu „Bucharest Go To The City”. Aplauze indelungi au intampinat si „Fastlove”, cea de-a doua piesa cantata la Bucuresti.

Asa cum a promis, George Michael si-a sarbatorit cei 25 de ani de cariera si la Bucuresti cu toate hiturile care l-au facut celebru. „Good Evening, Bucharest”, a spus muzicianul, inainte de a rosti, vizibil emotionat: „Pentru acesti 25 de ani, va multumesc din suflet!”

35.000 de oameni, pe „Lia Manoliu”

Ne puteți urmări și pe Google News

Daca „Fastlove”, cantat cuvant cu cuvant de cei care n-au uitat albumul „Older”, din 1996, a incalzit numai atmosfera, „Father Figure”, superhitul lansat in 1987, odata cu probabil cel mai important album al sau, debutul solo „Faith”, a electrizat cu adevarat lumea. Stadionul s-a umplut in timpul show-ului, mai ales ca ploaia, care necajise fanii toata dupa-amiaza, incetase.

Ieri, pe la ora 3.00, cerul Bucurestiului s-a acoperit de nori, amintindu-le tuturor de prognozele care anuntau inca de dimineata „ploaie torentiala cu tunete si fulgere”. Pe „Lia Manoliu”, s-au adunat aseara, fericiti ca au invins ploaia, in jur de 35.000 de oameni, care au stat ticsiti in jurul scenei si in „golden circle”, locul rezervat celor mai entuziasti dintre fani.

Un George Bush gonflabil

Un soare stacojiu, ridicat dintr-o mare lina si mii de telefoane cu bliturile aprinse au anuntat piesa „Praying For Time”. „Cati ani aveati in 1992?”, a strigat artistul inainte sa ne aminteasca cum eram atunci, cu inegalabilul „Too Funky”, care a fost cea mai difuzata piesa din Europa in 1992.

Muzica a fost insotita de proiectii pe cele trei ecrane cu leduri, cam 20 de metri inaltime. Un George Bush gonflabil la picioarele caruia se lingusa un caine invelit in steagul britanic au insotit controversata piesa „Shoot The Dog”, in care artistul „comenteaza” ironic parteneriatul politic dintre prim-ministrul britanic Tony Blair si presedintele american George Bush.

Dupa o pauza de 20 de minute, a doua repriza a debutat, la 22.30, in strigatele multumii si pe acordurile celebrei „Faith”, piesa care in 1987 a cucerit ambele coaste ale Atlanticului. Succesul i-a adus lui George Michael, pentru acest album, vanzari de 14 milioane de exemplare si un Premiu Grammy pentru cel mai bun artist in 1998.

O padure de maini ridicate in aer a salutat piesa „Spinning The Wheel”, in timp ce proiectoarele purtau publicul printr-o poveste retro, avandu-i pe Kennedy si pe Marilyn Monroe drept personaje principale.

„N-am terminat inca cu voi”, a relansat George Michael provocarea catre public, de data aceasta cu „I’m Your Man”, care avea sa anunte nebunia „Outside”, o piesa care a ridicat tribunele, inclusiv cea de VIP-uri, la dans. Dupa doua ore fix de la inceperea show-ului, George Michael si-a luat „la revedere” de la public: „Multumesc. Ati fost fantastici. Noapte buna!”

In asteptarea starului

Loredana si Simplu, trimisi la coada scenei

In ciuda ploii, cateva sute de spectatori s-au adunat la Stadionul National „Lia Manoliu” ieri, incepand cu ora 16.00, cand s-au deschis portile pentru concertul lui George Michael.  La ora 17.00, la concertul trupei Simplu, venisera deja  cateva mii de persoane. Multi s-au grabit sa ocupe loc in foaier, in „the golden circle”, locul special rezervat de George Michael pentru  fanii impatimiti.

Lumea statea la cozi lungi sa cumpere popcorn, inghetata si energizante. Catalin Botezatu a fost unul dintre primele VIP-uri care au ajuns la stadion. Au mai venit ulterior Oana Roman cu ex-iubitul ei, Cornel Pasat, precum si Laurentiu Duta, Andrei Zaharescu, Zizzy Perry, sotul Brianei Caragea, Cristian Boureanu cu Valentina Pelinel, Aurelian Temisan cu Monica Davidescu, Gabriel Cotabita, iar pe la ora 20.30 a ajuns premierul Calin Popescu-Tariceanu. Au fost si foarte multi invitati straini.

Atat trupa Simplu, cat si Loredana Groza au cantat in cate un colt al scenei, de 25 de metri, cea mai mare parte a acesteia fiind rezervata trupei lui George Michael.

Dupa ce a intrat  pe scena in chip de Craiasa Zapezii, Loredana s-a transformat rapid intr-un fel de Xena moderna. Pe langa piesele consacrate, ea a cantat, in premiera mondiala, „Copiii sirenelor”, o inregistrare pe care tatal ei a realizat-o pe casetofon cand avea 3 ani.

O fusta inflorata de tiganca a anuntat o schimbare de repertoriu: „Sanie cu zurgalai” si „Mi-am pus busuioc in par” au fost cantate intr-o varianta hibrida cu influente flamenco, jazz, etno-orientale si in formula hip-hop, pe care o experimenteaza in ultima vreme alaturi de Connect-R.

Loredana a mai cantat „Cine iubeste si lasa”, in varianta chill out, in fata unui public inca inghetat, care nu a rasplatit-o cu aplauzele pe care le merita din plin.