Geoană, lansat pentru Cotroceni după Paşte

Geoană, lansat pentru Cotroceni după Paşte

PSD va organiza Congresul pentru lansarea lui Mircea Geoană în rolul de candidat la pre şedinţia României după Paşte.

Data probabilă este undeva între 20 aprilie şi 1 mai.

„Cea mai bună variantă pentru organizarea Congresului este în următoarea săptămână după Paşte. Pe urmă începe campania pentru alegerile europene”, este de părere vicepreşedintele PSD Radu Moldovan. Liderii social-democraţi au discutat despre acest subiect, ieri, la reuniunea Comitetului Executiv.

Conform calendarului stabilit, la începutul lunii aprilie va fi decisă lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, apoi, imediat, va avea loc lansarea acestora şi a ofertei electorale. Pentru ca PSD să beneficieze în euroalegeri şi de o locomotivă electorală, dar şi pentru a nu rămâne în urma altor partide care şi-au anunţat candidatul, social-democraţii au decis să nu mai întârzie momentul în care îl vor lansa pe Geoană. Din acest motiv s-a stabilit ca, „undeva după Paşte şi până la începrea campaniei electorale” (începutul lunii mai - n.r.), să fie organizat şi Congresul în care se va anunţa candidatul pentru Cotroceni.   Discurs de lider al opoziţiei

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele PSD a intrat deja în campania electorală şi exersează intens discursul anti-Băsescu. Mai mult, Mircea Geoană a început să se disocieze de guvernul PDL-PSD şi s-a arătat nemulţumit de „insuficienţa” şi „incoerenţa” măsurilor anticriză luate de executiv. În mesajele pe care le-a dat ieri, Geoană a vorbit de guvern ca despre o entitate distinctă de partidul pe care îl conduce. Asemenea unui lider al opoziţiei, preşedintele PSD a cerut guvernului să vină cu „un răspuns la actuala situaţie economică a României”.

„Într-un fel, senzaţia este că se aleargă în urma evenimentelor”, a spus preşe dintele PSD. Geoană s-a arătat „îngrijorat” de faptul că răspunsul actualului guvern la problemele sociale şi economice generate de criză „este încă insuficient, incoerent şi este depăşit de evoluţia şi dinamica evenimentelor”. Un alt sfat pe care liderul PSD l-a dat guvernului a fost că ar trebui să anticipeze evoluţiile economice şi să-şi readapteze planul de măsuri anticriză. Geoană a cerut explicit Cabinetului să facă o rectificare bugetară.