Acesta spune că nu se simte reprezentat nici de Putere, nici de Opoziţie, "aşa cum nu se simte o parte importantă a populaţiei". "Nu voi răspunde nici acestor bezele de circumstanţă pe care Opoziţia mi le transmite după ce ştiţi ce s-a întâmplat în Senat şi nici acestor cântece de sirenă pe care actuala putere le transmite (…) Voi rămâne senator independent până la sfârşitul acestui ciclu al Parlamentului României",  a mai declarat Mircea Geoană.
Fostul lider PSD a criticat "maniera în care actuala Opoziţie prezintă o aşa-zisă nouă majoritate în Senat, în condiţiile în care, până mai ieri, se spunea pe bună dreptate, că actuala majoritate este construită de o maneiră nelegitimă şi nestransparentă, prin traseism politic, şi bursc, prin acelaşi sistem de trasism politic în sens invers, cei care erau ticăloşi şi cinici devin astăzi virtuoşi şi demni de luat în seamă. Cred că acest mod de a face politică nu face cinste Opoziţiei", a comentat acesta. Este neserios şi consider că nu mă pot asocia cu un astfel de demers".
El a precizat că va fi prezent la Senat numai când se vor discuta proiecte importante pentru populaţie, dar că nu va lua parte la "circ". Un asemenea proiect ar fi, a spus Geoană, cel privind transparenţa finanţării campaniilor electorale, pe care Mişcarea România Noastră, fondată de acesta, îl va pune în dezbatere publică în perioada imediat următoare. 
Acesta a anunţat că va organiza astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia să prezinte "priorităţile cu adevărat importante în acest moment al ţării noastre".