Gaze, doar din producţia internă

Gaze, doar din producţia internă

România ar putea scăpa de importurile de gaze din Rusia, ceea ce va duce la scăderea preţului acestei resurse.

În acest sens, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat că instituţia condusă de el intenţionează să asigure alimentarea cu gaze a tuturor consumatorilor din România, atât industriali, cât şi casnici, doar din producţia internă.

"Analizăm să vedem dacă putem să dăm gaze doar din producţia internă. Până luni vom avea un răspuns. Singurul semn de întrebare este legat de capacitatea de producţie", a spus Videanu, audiat la Comisia de Servicii şi Industrie din Camera Deputaţiilor.

Stocuri la Romgaz

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ministrului, dacă nu se ia o astfel de măsură, Romgaz ar fi pus în situaţia de a nu-şi putea valorifica producţia de gaze.

Gazele din producţia internă, care asigură aproximativ două treimi din consum, de 17-18 miliarde de metri cubi pe an, sunt de circa două ori mai ieftine decât gazele pe care România le importă prin intermediari din Rusia.

Videanu a mai spus că pentru acest an autorităţile intenţionează să înmagazineze în depozitele subterane peste trei miliarde de metri cubi de gaze, faţă de 2,8 miliarde metri cubi de gaze anul trecut.

Gazele înmagazinate în depozite pe perioada verii sunt destinate consumului din timpul iernii.

CITIŢI ŞI: Odă gazului rusesc

Nabucco şi South Stream bat pasul pe loc

Putin anunţă o nouă criză a gazelor

Acorduri pentru South Stream

UE ameninţă Rusia

Putin a decis deschiderea robinetului de gaze Gazul rusesc către Europa, "blocat"

S-A ÎNCHEIAT CRIZA GAZELOR