Editura Evenimentul si Capital

Gândul lui Cristoiu. Țara Galilor în 14 imagini surprinse de aparatul meu de fotografiat

Autor: | | 0 Comentarii | 2529 Vizualizari

Înainte de a ajunge la Cardiff (de la Londra am luat autobuzul companiei National Express) mă întrebam ce dracu o să văd eu în Țara Galilor, despre care știam doar atît: Că are o echipă de rugby care joacă în Turneul celor 6 națiuni.

Veneam în această nouă călătorie de cunoaștere cu memoria unor teritorii de o rară bogăție în materie de interesant: Genova, Aachen, Anvers, Siracuza, Stalingrad, Constantinopol.
Era firesc să mă întreb și dacă voi găsi subiecte să scriu măcar un reportaj și imagini să fac măcar cîteva secvențe video.

Realitatea de la fața locului m-a convins încă o dată că în materie de călătorii în străinătate e ca în materie de femei: Una la care se uită toți bărbații se dovedește cînd o cunoști mai aproape de mediocritatea unei verze murate, iar una pe lîngă care trec fără să fluiere toți bărbații, o capodoperă de feminitate.

Am descoperit, după cîteva zile de călătorii în Cardiff și în alte părți ale Țării Galilor, un spațiu de o rară generozitate pentru cei interesați, ca mine, de călătoria de cunoaștere. Despre subiectele care mi-au stîrnit interesul, despre imaginile consemnate cu camera video, voi scrie mai pe larg altădată. Mă mulțumesc să ofer cititorilor mei, în chip de prefață, 14 imagini din multele imagini semnificative pentru lumea complexă care e Țara Galilor.

1) Se putea să nu fotografiez eu acest text publicitar? Dacă un site românesc l-a pune pe frontispiciu ar putea fi acuzat de o mare minciună

2) Am scris după alte călătorii în străinătate despre transformarea turistică a păsărilor în cerșetoare. Pescărușii de pe litorale, lebedele de prin parcuri, porumbeii de prin piețe fac rost de mîncare exploatînd duioșia tipică turistului. Nu m-am gîndit niciodată pînă acum că și oile pot ajunge cerșetoare prin adaptarea la industria turistică. Pe drumul către Brecon, la un popas, la ivirea turiștilor, oile fermierilor lasă brusc păscutul și dau fuga, ca să capete de mîncare: plăcinte, biscuiți.

3) Mîndria de a fi galez e intens exploatată turistic. Toate buticurile cu suveniruri se întrec în a oferi călătorilor străine spre vînzare tradițiile galeze.

Soferii Uber, AMENINTATI! E incredibil in ce pericol se afla, in Romania

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI