Entuziasmul Edinei Gallovits (22 de ani) la prima sa finala WTA a fost retezat dupa numai trei game-uri de experimentata Shaughnessy (numarul 49 mondial). Desi romanca a inceput tare meciul, cu un break, americanca a revenit si a pus lucrurile la punct.

Primul set a fost adjudecat rapid de Shaughnessy (fosta campioana de juniori la Roland Garros), care a continuat marsul triumfal catre primul sau titlu din acest an si al saselea din cariera. Setul secund a fost o demonstratie de forta a americancei, favorita numarul 6, Gallovits clacand inexplicabil in cel mai important meci din cariera sa, incheiat in doar o ora si 23 de minute.

A pierdut un autoturism

Klaudia Edina Gallovits este a doua jucatoare din Romania care evolueaza in acest sezon intr-o finala WTA, dupa ce Sorana Carstea a pierdut, in aprilie, ultimul act al turneului de la Budapesta.

Timisoreanca rezidenta in SUA, la Atlanta, a primit pentru aceasta performanta un premiu de 11.395 de dolari, in timp ce castigatoarea turneului catalan s-a ales cu un cec de 21.400 de dolari si cu un autoturism Kia Ceead. In plus, cele 80 de puncte acumulate in turneul organizat de fosta mare campioana iberica Arantxa Sanchez-Vicario o vor propulsa pe Gallovits intre cele mai bune 80 de jucatoare din circuitul profesionist.