Gică Hagi a reuşit să dea lovitura şi să organizeze unul dintre cele mai tari turnee rezervate juniorilor în Europa de Est.
"Am făcut sacrificii"
La "Talent Cup", care se va desfăşura în perioada 10-12 august pe stadionul "Farul" din Constanţa, şi-au anunţat participarea echipele de juniori sub 17 ani ale cluburilor Galatasaray Istanbul, Real Madrid şi FC Barcelona, grupări la care Gică Hagi a evoluat în cariera sa.

"Am dorit să aducem nume mari, să facem turnee competitive, pentru că doar aşa jucătorii pot progresa. Este un turneu pe care dorim să-l facem cunoscut la Constanţa.
Copiii au ocazia să arate cât sunt de buni, iar câştigul o să fie mare, pentru că vor juca împotriva Realului, Barcelonei sau a celor de la Galatasaray. Din decembrie am tot comunicat cu ei direct. Au zis că vin, poate că este vorba şi de mine.
Am făcut sacrificii, le-am plătit transportul celor de la Madrid şi FC Barcelona. Ele vin de departe, dar merită orice sacrificiu. Sper să vadă că la Constanţa se fac lucruri bune. E un moment bun să vină cele două echipe, mai ales că Spania a câştigat de curând Cupa Mondială", a spus Gică Hagi, care a promis că la anul îi va aduce la Constanţa şi pe juniorii Bresciei, o altă echipă la care Regele a jucat.
"Nu este nicio competiţie cu federaţia"
Tot Academia lui Gică Hagi va organiza, în perioada 17-21 august, "Cupa Stelelor Estului", competiţie rezervată juniorilor sub 15 ani.
La acest turneu au confirmat participarea şapte echipe: Academia de Fotbal "Ferenc Puskas", Dinamo Kiev, Dinamo Moscova, Galatasaray Istanbul, Legia Varşovia, Levski Sofia şi Partizan Belgrad.

Gică Hagi a trimis săgeţi către Federaţia Română de Fotbal, incapabilă să organizeze la nivelul copiiilor şi juniorilor astfel de turnee.
"Cred că se joacă foarte puţin la nivelul copiilor. Avem foarte puţine competiţii la nivelul de vârstă 7-12 ani. Nu avem campionate, unde copiii să poată juca multe meciuri într-un sezon. Având competiţii la nivelul acesta de vârstă, putem spune că avem o bază. Ca să ne fie bine la 14-18 ani, trebuie să avem baza formată la 7-13 ani. După 14 ani putem vorbi de calitate şi de cine va face faţă", a spus Hagi, care a ţinut totuşi să precizeze că "nu este nicio competiţie cu federaţia".