Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va face miercuri, la ora 14.20, o declarație de presă, după o şedinţă de lucru pe tema stadiului în care se află proiectele – Pasajul de la Piaţa Sudului şi Penetraţia A1- Ciurel – Splaiul Independenţei. La eveniment, care va avea loc la Sala de presă de la mezanin a sediului Primăriei Municipiului Bucureşti, vor participa reprezentanţii constructorilor implicaţi în aceste proiecte.


 
Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, va efectua o vizită oficială la Buenos Aires, în perioada 27 – 30 iulie 2016, la invitaţia ministrului Agroindustriei din Republica Argentina, Ricardo Buryaille. 

Programul vizitei va include întâlniri cu experţi din ministerul argentinian de profil, dar şi cu reprezentanţi ai companiilor din domeniu interesaţi de stabilirea unor contacte directe cu parteneri din România. "Cooperarea în domeniul agriculturii între România şi Argentina reprezintă un domeniu cu potenţial deosebit al relaţiilor bilaterale, dat fiind interesele ambelor ţări şi ponderea semnificativă pe care sectorul agroalimentar o reprezintă în economia acestora", a afirmat ministrul Achim Irimescu. Domeniile de interes pentru partea argentiniană rezultate din întâlnirile la nivel de experţi sau transmise prin intermediul ambasadelor se referă la cercetarea agricolă, producerea de biocombustibili, agricultura ecologică, soia, biotehnologii (inclusiv OMG -uri), zootehnie, resursele de care dispune ţara noastră pentru sectorul agricol, inclusiv fonduri europene.


 

Sport

Are loc meciul Astra Giurgiu – FC Copenhaga (stadion Marin Anastasovici – Giurgiu, 20.30), în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal ia o decizie în cazul Rapid (sediul LPF, ora 11. 00).


 
Sănătate
 

Conferinţă de presă privind studiile clinice organizată de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (12.30 – sediul ARPIM, str. Cluceru Udricani, nr. 18).

Dezbaterea ''Hepatita C este acum vindecabilă! Informează-te, testează-te, tratează-te! Poate fi Hepatita C eradicată în România?'', organizată de Ambasada SUA şi Fundaţia ''Renaşterea'' pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură. Participă ambasadorul SUA, Hans Klemm (11.00 – sediul Ambasadei SUA, Bd. Dr. Liviu Librescu, nr. 4-6).