Firea susţine că se referea înainte de toate la concertele organizate pe străzile din centrul Capitalei, adăugând că acestea ar putea fi organizate în alte zone şi mai mult de atât, că municipalitatatea va face parteneriate şi va veni în ajutorul organizatorilor, suportând o parte din cheltuielile necesare.

„Din păcate, declarația mea de aseară a fost prost înțeleasă sau poate nu m-am exprimat eu bine”, a spus ea.

Gabriela Firea îşi explică spusele, susţinând că pentru organizarea concertelor există locuri mult mai potrivite, însă mai costisitoare decât ar fi centrul Capitalei, Piaţa Constituţiei fiind primul loc în topul preferinţelor oragnizatorilor de astfel de evenimente, tocmai prin prisma preţului foarte mic – 1600 de euro pe zi. Primarul Bucureştiului mai spune că doreşte să se implice de acum în organizarea concertelor, pentru ca acestea să fie susţinute în alte zone.

„Vom discuta cu fiecare organizator de evenimente în parte și le vom propune parteneriate, așa cum s-a mai întâmplat și în alte ocazii, astfel încât să suportăm și noi parte din această chirie, parte substanțială, nu ceva nesemnificativ. Eu nu cred că este o pierdere, nu sunt bani aruncați pe fereastră, ci dimpotrivă, sunt o contribuție la viața culturală a Capitalei și, de asemenea, o contribuție la deblocarea orașului. Pentru că în momentul în care găsim locații adecvate și nu mai organizăm, de exemplu, toate concertele în Piața Constituției, automat Capitala nu va mai fi atât blocată. Diferența de chirie o putem asigura din partea municipalității intrând în aceste parteneriate cu organizatorii,” a declarat primarul general al Capitalei. 

Gabriela Firea a spus că primește plângeri de la bucureșteni în legătură cu evenimentele stradale.

„Chiar în acest weekend, circulația din Capitală a fost blocată și asta nu pentru că erau foarte multe mașini în trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulți în concediu – ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetățeni, pentru turiști și în general respect pentru faptul că nu trebuie să 'ștrangulezi' circulația cu evenimente – care este foarte bine că se organizează – dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei”, a spus Gabriela Firea.