"Vă spun cu toată sinceritatea, în faţa sfintei cărţi (Biblia – n.r): prefer să îmi dau demisia dacă voi observa că sistemul e mai tare ca mine. Prefer să plec decât să patronez o astfel de situaţie, în care o şcoală e reabilitată pe un program BEI, deci intenţiile sunt formidabile, iar acel şantier, în loc să dureze un an, cât prevedea contractul, a durat zece ani de zile", a afirmat primarul general.

Edilul a spus că în iunie a aflat că lucrările de reabilitare a şcolii, începute în urmă cu zece ani, nu au putut fi încheiate "din cauza unor licitaţii controversate, a unor firme care nu şi-au făcut datoria, a unor funcţionari care, cu siguranţă, nu au fost în slujba cetăţeanului".

"Atunci mi-am dat seama că se poate, se poate învinge sistemul. Şi sistemul nu este ceva impersonal. Nu este ceva intangibil, este răul care s-a permis, din păcate, în administraţia publică locală – nu peste tot, fiindcă nu e corect să generalizăm – dar în unele din aceste unităţi. Iar doamna directoare (a şcolii – n.r.) mi-a demonstrat că există o şansă pentru noi toţi că cea mai importantă resursă pe care o avem ca oraş şi ca ţară sunt oamenii, prin puterea, forţa lor", a spus primarul general.