CFR Cluj şi FC Vaslui se întâlnesc astăzi în Gruia, de la ora 18.00 (în direct la Digi Sport), într-o partidă decisivă pentru desemnarea campioanei. Pentru CFR, acesta este ultimul derby din acest sezon. CFR mai are de jucat, în ultimele trei etape, numai cu echipe din zona retrogradării: Universitatea Craiova (deplasare), Internaţional Curtea de Argeş (acasă) şi cu Ceahlăul Piatra- Neamţ (deplasare).

În aceste condiţii, CFR n-ar mai putea pierde prima poziţie din clasament decât pe greşelile ei. Pentru FC Vaslui, meciul de la Cluj ar putea fi ultimul tren pentru un loc de Liga Campionilor. În ciuda înfrângerii din ultima etapă, cu Astra, la Cluj atmosfera e una optimistă. O spune „închizătorul” Gabriel Mureşan, unul dintre cei mai buni oameni ai italianului Andrea Mandorlini în acest sezon. Mureşan e convins că CFR va învinge FC Vaslui şi îşi va netezi astfel drumul spre cel de-al doilea titlu de campioană din istorie.

Marius Lăcătuş, antrenorul moldovenilor, încearcă să nu pună presiune pe jucătorii săi. „Într- adevăr, sunt foarte importante cele trei puncte puse în joc pentru viitorul echipei şi locul pe care îl va ocupa la finalul campionatului în clasament. Însă nu este decisivă această partidă pentru un loc de Liga Campionilor”, crede „Fiara”.

EVZ: E acest meci finala campionatului?
Gabriel Mureşan:
Noi o ţinem de ceva vreme numai în finale! Finală a fost şi meciul de la Ploieşti, cu Astra, pe care, din păcate, l-am pierdut. Meciul cu FC Vaslui e unul mai mult decât important. Ar fi păcat să pierdem titlul tocmai acum, în finalul sezonului. Nu e loc de egal. Dacă pierdem, e groasă! Dacă învingem, suntem aproape campioni. Aproape!

Ce s-a întâmplat în jocul de la Ploieşti?
A fost un accident. Dacă mai jucăm de zece ori, de zece ori îi bătem! Ne-a lipsit prospeţimea, am arătat ca o echipă obosită. Toată lumea se aştepta să învingem la pas. Timpul trecea şi aşteptam să cadă golul în poarta Astrei, dar nu s-a întâmplat asta. Aşa s-a întâmplat şi la Galaţi, după care ne-am revenit. Sunt sigur de asta. La Ploieşti a fost o întâmplare.

Ce părere ai despre FC Vaslui?
Este o echipă foarte bună. În tur ne-a bătut cu 2-0, aşa că ar trebui să ne luăm revanşa. Dacă dau gol? Să mă ajute Dumnezeu să dau şi să câştigăm cu golul meu. Atmosfera e bună la echipă şi sunt sigur că, aşa cum se întâmplă atunci când întâlneşti formaţii puternice, ne vom mobiliza altfel de această dată. Trebuie să arătăm însă toate acestea pe teren. Degeaba dai din gură, dacă pe gazon nu faci nimic.

SPAIMA LUI „MURI”

„Ar fi o dramă”

Ce ar însemna ratarea titlului?
Ar fi o dramă, o tragedie. Cred că după ce am condus atâta amar de vreme Liga I, să pierdem titlul pe final, ar fi ruşinos.

Vă afectează criticile rivalelor?
Nu e corect să dai într-o echipă care e pe primul loc începând din tur. Noi n-am primit niciun penalty decisiv, n-am marcat din ofsaid. E dureros să auzi că eşti făcut hoţ, că nu joci nimic

De ce sunteţi atacaţi?
Dacă eram pe locul cinci, nimeni nu ne-ar fi băgat în seamă. Aş prefera însă să luăm titlul, să jucăm în Liga Campionilor şi să fim făcuţi proştii proştilor! Să se spună că nu ştim fotbal, dar să fim campioni. Însă, dacă noi nu avem valoare, cei care dau în noi în acest moment ce sunt?