Furtună de nisip la Beijing

Furtună de nisip la Beijing

Pe o porţiune de 3.000 de kilometri, nordul Chinei şi capitala Beijing sunt acoperite de nisip adus de furtună din Mongolia, relatează AFP.

Autorităţile i-au avertizat pe locuitorii din oraşele afectate să nu iasă din case doar dacă este nevoie.

"Purtaţi haine din bumbac, măşti şi ochelari pentru a evita problemele respiratorii", au avertizat reprezentanţii serviciilor meteorologice.

Chiar şi aşa, cel mai mare spital din capitala Chinei a fost luat cu asalt de persoane cu dificultăţi respiratorii. Au fost cu 20 la sută mai multe consultaţii decât în mod obişnuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Beijing-ul, în ceaţă Azi, Beijing-ul a fost colorat în portocaliu din cauza furtunii de nisip, iar vizibilitatea era aproape zero.

Nu întâmplător autorităţile au ridicat la 5 nivelul de poluare şi au averizat că sănătatea populaţiei poate fi pusă în pericol din cauza condiţiilor atmosferice.

Furtuna loveşte chiar în timp ce sud-vestul Chinei se confruntă cu o secetă teribilă care a lăsat fără apă potabilă 20 de milioane de oameni.

Astfel de fenomene sunt frecvente primăvara în regiunile aride din nord. Defişarea şi seceta persistentă accentuează furtunile de nisip.

Probleme asemănătoare au fost şi în Coreea de Sud.