Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a înregistrat deja primul FURT AUTO săvârşit de o FEMEIE în Arabia Saudită
S-a înregistrat deja primul FURT AUTO săvârşit de o FEMEIE în Arabia Saudită

S-a înregistrat deja primul FURT AUTO săvârşit de o FEMEIE în Arabia Saudită

Am trăit s-o auzim şi pe asta...O femeie a săvârşit primul furt al unui automobil dintr-o parcare: s-a întâmplat în Arabia Saudită unde femeile au permisiunea să conducă maşina de doar trei luni.

Ştirea este lansată de postul TV panarab al Jazeera, finaţat de Qatar. Furtul s-a petrecut la Dammam, în estul regatului din Golf. Femeia a fost filmată de o cameră de supraveghere cu circuit închis, în timp ce se învârtea în jurul maşinii, cu portierele închise dar nesupravegheată.

Potrivit datelor oficiale date de Motorizarea civilă saudită, din iunie până astăzi, circa 25% dintre femeile cu vârstă mai mare de 18 ani au făcut cereri pentru obţinerea permisului de conducere şi 78% dintre acestea şi-au achiziţionat deja un automobil. Iar aceste fapte s-au petrecut în doar trei luni şi  ne putem imagina dorinţa acestora de a răbufni, în sfârşit, dorinţa lor de libertate, de drepturi civile la fel ca în lumea pe care noi o considerăm normală.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: