Evenimentul Zilei > Actualitate > Fumat fără fum. S-a lansat cea mai recentă generație IQOS, liderul produselor cu tutun încălzit
Fumat fără fum. S-a lansat cea mai recentă generație IQOS, liderul produselor cu tutun încălzit

Fumat fără fum. S-a lansat cea mai recentă generație IQOS, liderul produselor cu tutun încălzit

După lansarea globală din Tokyo, cele mai noi dispozitive IQOS 3 și IQOS 3 MULTI au ajuns și în România. Este știut, aceste dispozitive asigură un fumat fără fum. IQOS, prin încălzirea tutunului, generează cu 90% mai puțini compuși chimici nocivi decât țigările*. PMI a realizat cercetări ample, inclusiv studii de laborator și studii clinice pentru a determina potențialul de reducere a riscurilor asociate fumatului, iar rezultatele obținute până în prezent indică în mod clar că IQOS are potențialul de a prezenta un risc mai redus decât continuarea fumatului**.

Philip Morris International Inc. („PMI”) (NYSE: PMI), lider mondial al produselor fără fum, lansează pe piața din România noua generație de dispozitive IQOS, cea mai avansată alternativă fără fum din portofoliul companiei. Cele două produse – IQOS 3 și IQOS 3 MULTI – vor putea fi achiziționate online dar și în magazinele sau consultanții IQOS din întreaga țară, începând cu data de 3 decembrie (până atunci putându-se lansa precomenzi).

Noile dispozitive sunt rezultatul a doi ani de dezvoltare de către echipa de designeri, oameni de știință și tehnicieni de talie mondială. Ambele dispozitive, IQOS 3 și IQOS 3 MULTI, au ca principiu de funcționare încălzirea tutunului și au fost redesenate plecând de la sugestiile consumatorilor IQOS din întreaga lume. Astfel, noile produse oferă un design sofisticat, care păstrează liniile fluide specifice IQOS, dar și o încărcare mai rapidă și funcții suplimentare care fac experiența mai intuitivă. De asemenea, IQOS 3 și IQOS 3 MULTI vin cu o varietate de peste 500 de combinații cromatice și accesorii care permit personalizarea acestora.

Din punct de vedere al fiabilității, IQOS 3 are acum o baterie cu o durată de viață superioară, fiind prevăzut cu sistemul ProtectPlus, care previne deteriorarea în cazul impactului sau al șocurilor. Pe de altă parte, IQOS 3 MULTI reinventează și revoluționează design-ul de bază al liniei IQOS, oferind utilizatorilor până la 10 experiențe de consum consecutive și neîntrerupte. Designul este mai compact, iar portabilitatea devine un avantaj incontestabil pentru cei mereu on-the-go.

„Știința și inovația ne-au permis să dezvoltăm o categorie de produse care nu presupune ardere și fum, iar în baza sugestiilor primite de la consumatori am rafinat aceste dispozitive, adaptându-le nevoilor utilizatorilor. IQOS 3 și IQOS 3 MULTI reprezintă un pas important în îndeplinirea misiunii noastre de a crea un viitor fără fum. Și nu ne vom opri aici; vom continua să investim în tehnologie și să îmbunătățim constant experiența IQOS pentru a face mai ușoară tranziția fumătorilor adulți către alternativele fără fum”, a declarat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

PMI estimează că noua versiune IQOS 3 va determina din în ce mai mulți fumatori din întreaga lume să adopte alternative fără fum, alăturându-se celor peste 5 milioane de utilizatori existenți și ducând compania un pas mai aproape de îndeplinirea viziunii sale a unui viitor fără fum. (P)

* Sursa: Reducerile medii ale concentrațiilor pentru numeroși compuși chimici nocivi și potențial nocivi măsurați în aerosolul de la IQOS comparativ cu cei măsurați în fumul de la peste 1.600 de mărci de țigări în peste 40 de țări între 2008 și 2017. Prelevările de aerosol și fum s-au realizat folosind regimul de fumat Health Canada Intense. Calculele reducerilor exclud nicotina.

**Informație importantă: IQOS nu este lipsit de riscuri.