FRF a mai îngropat o calificare

FRF a mai îngropat o calificare

Naţionala de tineret a României îşi continuă şirul ratărilor la turneele finale, indiferent de generaţie.

Echipa lui Emil Săndoi n-a fost în stare să bată cu un amărât de 1-0, scor care să o ducă la Campionatul European de fotbal de anul viitor. Rezultatul l-a aruncat în deznădejde pe microbistul român, cel care a sperat că, în cazul unei reuşite, fotbalul românesc va vedea, în sfârşit, luminiţa de la capătul tunelului.

După 0-0 cu cea mai modestă echipă de tineret a Angliei din ultimele decenii, o spun specialiştii britanici, fotbalul românesc rămâne în beznă. Remiza egală cu ratarea calificării naţionalei de tineret vine la doar trei zile de la înfrângerea naţionalei mari pe "Stade de France".

Nu mai e nicio îndoială, fotbalul românesc e în colaps. După 20 de ani de domnie, Mircea Sandu şi camarila de la FRF şi-au dat doctoratul. Experimentele celor care conduc fotbalul românesc doar în interes propriu au dat greş. Orice scuză se transformă în acuză.

Ne puteți urmări și pe Google News

Stadioane degradate, Centre de Copii şi Juniori distruse, corupţie la toate nivelurile, calificări ratate pe bandă rulantă. În loc să fie antecamera primei reprezentative, naţionala de tineret a României a fost în ultimul deceniu un adevărat cobai pentru şefii de la FRF.

De destinele naţionalei mici după "era Piţurcă" (cel care în 1998 a obţinut ultima performanţă notabilă) s-au ocupat fel de fel de aventurieri, paraleli cu meseria de antrenor.

În locul tacticii şi al autodepăşirii din punct de vedere profesional, tehnicienii noştri practică mai degrabă ocultismul. Îşi pun chiloţii pe dos ca să le poarte noroc, aleg acelaşi stadion după o victorie întâmplătoare, poartă aceleaşi haine etc. Federalii închid ochii şi îşi continuă politica. Burduşesc avionul naţionalei cu jurnalişti pentru a-şi asigura liniştea mediatică şi lucrează. Lucrează în continuare la propăşirea propriilor conturi şi la cele ale prietenilor din fotbal.

În plus, se laudă cu marile lor realizări, care pot fi numărate doar pe degetele unei singure mâini. Pentru eşecuri, le-ar trebui câteva milioane de mâini. O înfrângere în faţa Italiei în amicalul din noiembrie nu va mai conta. Doar e un amical.