Pentru prima dată în istoria Cupei Mondiale, doi fraţi ar putea fi adversari! Kevin Prince Boateng (23 de ani) s-a născut la Berlin şi a jucat în naţionalele de juniori ale Germaniei la toate categoriile de vârstă. Fotbalistul legitimat la echipa engleză Portsmouth a avut un acces de naţionalism şi, când a depăşit perioada junioratului, a ales să-şi reprezinte, la seniori, ţara de origine, Ghana.

Jerome Boateng (21 de ani), jucătorul celor de la Hamburg SV, a ales, spre deosebire de fratele său, să reprezinte culorile Germaniei şi la naţionala mare, pentru care a strâns deja trei selecţii. Soarta a făcut ca, la tragerea la sorţi, Ghana şi Germania să fie repartizate în aceeaşi grupă, D. Mai mult, programul le-a pus faţă în faţă în ultima etapă din grupă, programată pe 23 iunie, partida putând fi decisivă pentru calificare!

Boschker ar putea debuta la Mondial la 39 de ani!

  • Portarul Sander Boschker a fost convocat în naţionala Olandei, deşi are aproape 40 de ani (s-a născut pe 20 octombrie 1970). Interesant este că portarul de la Twente n-a bifat nicio prezenţă în „Portocala mecanică”, astfel că ar putea deveni cel mai bătrân debutant la un turneu final.
  • Olandezul nu este cel mai bătrân jucător selecţionat la turneul final. Veteranul este un alt portar, englezul David James, născut pe 1 august 1970! Cel mai tânăr convocat este danezul Christian Eriksen. Jucătorul lui Ajax a împlinit 18 ani pe 14 februarie.
  • Fundaşul camerunez Rigobert Song şi portarul sud-coreean Lee Woon-Jae sunt singurii jucători care au luat pulsul Cupei Mondiale încă de acum 16 ani, de la ediţia din SUA – 1994. Song mai deţine un record. Africanul şi hondurianul Armando Guevara sunt jucătorii de la Mondial cu cele mai multe selecţii în naţionalele lor – câte 133. Acelaşi Song poate doborî şi un record negativ, putând deveni primul jucător eliminat de pe teren la trei ediţii diferite ale Cupei Mondiale. Până acum, el a văzut cartonaşul roşu în partidele cu Brazilia (1994) şi Chile (1998)!


2 cartonaşe roşii,
la două ediţii diferite ale Mondialului, a încasat camerunezul Rigobert Song. Dacă va mai lua unul, va deveni primul jucător eliminat la trei turnee finale!