Evenimentul Zilei > Actualitate > Frații incestuoși au recunoscut totul: Știau că au aceeași mamă, dar nu au putut să nu se iubească
Frații incestuoși au recunoscut totul: Știau că au aceeași mamă, dar nu au putut să nu se iubească

Frații incestuoși au recunoscut totul: Știau că au aceeași mamă, dar nu au putut să nu se iubească

Cei doi frați acuzați de incest au recunoscut totul în fața procurorilor. Au împreună trei copii și trăiesc ca soț și soție. Luminița și Vasile spun că se iubesc, iar copiii i-au făcut în ciuda faptului că știau că au aceeași mamă.

Recent, procurorii au dispus trimiterea în judecată a doi frați din Mogoșești, Iași, Luminița Lățescu și Vasile Dodu, sub acuzația de incest în formă continuată. Cei doi sunt acuzați de ”trei acte materiale” din care au rezultat trei minori.

„Se reține în cauză că cei doi inculpați sunt frați couterini. Cu aproximație, începând cu anul 2006, între cei doi inculpați a început o relație de concubinaj. Inculpații s-au căsătorit pe data de 13 noiembrie 2007, actul de stare civilă fiind înregistrat la Primăria localității de domiciliu. Această căsătorie a fost anulată ulterior prin sentința Judecătoriei Iași din anul 2008”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Inculpații au fost cercetați anterior pentru aceeași faptă. Prin sentința penală din anul 2009 pronunțată de Judecătoria Iași, s-a dispus aplicarea unei amenzi administrative față de cei doi. Aceștia au continuat însă relația de concubinaj și au întreținut raporturi sexuale.

”Din relația acestora și din raporturile sexuale întreținute au rezultat trei minori născuți în 2015, 2017 și 2018. Fiind audiați, în faza de urmărire penală, inculpații au recunoscut comiterea faptelor, aceștia locuind împreună cu copiii rezultați din faptele menționate”, a mai adăugat Palaghia.

Se iubeau atât de tare încât, la căsătorie, au mințit că nu sunt frați

În 2007, când s-au căsătorit, cei doi frați au susținut că nu știau că împart aceeași mamă. După ce l-a născut pe Vasile, femeia l-a lăsat în grija părinților ei, a plecat din sat și s-a măritat din nou, cu un bărbat cu care a mai avut șapte copii, printre care și Luminița. Peste ani, Vasile și Luminița s-au cunoscut la discoteca din Mogoșești. S-au îndrăgostit și au decis să se căsătorească.

Luminița știa de la 17 ani că Vasile e fratele ei, lucru pe care l-a recunoscut în fața instanței, atunci când căsătoria dintre ei a fost desfăcută. Acesta era un ”detaliu” care însă nu putea sta în calea dragostei lor. ”După ce inculpata a împlinit vârsta de 19 ani, deși cei doi știau că sunt frați, au întreținut raporturi sexuale, inculpata rămânând gravidă.

Cei doi inculpați au îndeplinit formalitățile obligatorii și legale în vederea căsătoriei (declarând în fața ofițerului de Stare Civilă că nu există impedimente la căsătorie), căsătoria dintre aceștia încheindu-se pe data de 22 noiembrie 2007. A doua zi, inculpata a născut o fetiță. Pe parcursul urmăririi penale, inculpații au recunoscut comiterea faptelor reținute în sarcina lor.

Cei doi inculpați au declarat că, într-adevăr, începând cu luna octombrie 2006 și până în luna octombrie 2007, deși știau că sunt frați după mamă, au întreținut relații sexuale, că în luna noiembrie 2007 au declarat în mod real, în fața ofițerului de Stare Civilă, că nu există niciun impediment la căsătoria lor și că, din relația lor, a rezultat o minoră”, au concluzionat în 2009 magistrații ieșeni. Și după ce nu au mai fost căsătoriți, cei doi frați au continuat să trăiască ca soț și soție, rezultând încă doi copii.

Sursa: Bzi.ro