Evenimentul Zilei > International > Franța, o țară sub teroare
Franța, o țară sub teroare

Franța, o țară sub teroare

Guvernul de la Paris a mobilizat până la 800 de soldați care să patruleze, alături de poliție, pe străzile orașelor franceze, în urma celor trei atacuri violente lansate în ultimile zile de indivizi izolați, soldate cu 26 de răniți.

 Luni seară, la Nantes, zece persoane au fost rănite, dintre care două grav, după ce o camionetă a intrat în mulţime într-o piaţă de Crăciun. Șoferul, aparent cu probleme psihice, a încercat apoi să se sinucidă. Duminică, alte 13 persoane au fost rănite la Dijon, unde un alt individ, ce suferă de asemenea de probleme psihice, a intrat cu mașina în mai mulți pietoni strigând „Allah este mare”.

Primul atac s-a produs sâmbătă, când un individ a pătruns într-o secţie de poliţie din localitatea Joue-les- Tours şi a înjunghiat trei agenţi, strigând, de asemenea, „Allahu Akbar”. Suspectul a fost apoi împușcat mortal de polițiști. Guvernul francez, reunit ieri de urgență, încearcă să minimalizeze pista islamistă în toate cele trei atacuri, susținând că doar în cazul primei agresiuni a fost vorba de un jihadist.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: