Croaţii şi-au dat din nou în petec. Partida de aseară cu selecţionata "Squadrei Azzurra" a avut loc la Split, dar cu porţile închise, din cauza scandărilor rasiste ale propriilor fani la partida cu Norvegia. În urma evenimentului petrecut aseară, Federaţia Croată de Fotbal şi-a cerut scuze pentru incident şi a cerut poliţiei să-i găsească pe cei vinovaţi.

"Ne cerem scuze tuturor privitorilor, oaspeţilor noştri din Italia şi jucătorilor ambelor echipe. Ceea ce s-a întâmplat este ruşinos nu doar pentru fotbalul croat, ci şi pentru întreaga ţară", a declarat Tomislav Pacak, purtătorul de cuvânt al federaţiei.

Acesta a explicat şi cum a fost posibil ca acel simbol să fie văzut pe suprafaţa de joc: "Un agent chimic a fost folosit pe teren cu 24 sau 48 de ore înainte de meci, pentru a-l face vizibil în timpul jocului. În mod evident, este un act de sabotaj şi un act criminal. Îl condamnăm şi cerem poliţiei şi justiţiei să-i găsească pe cei responsabili".

Mai mult, în 2006, într-un meci amical disputat cu Italia, la Livorno, cei 200 de fani croaţi prezenţi la acea partidă au format o svastică umană şi au făcut salutul nazist.

Citește și: