Gigi Becali şi Dumitru Dragomir se ceartă la cuţite, se ameninţă cu puşcăria, se blesteamă. „Țigăneala” artificială a celor două personaje nu e o noutate şi face parte din arsenalul cu care oamenii de fotbal îşi asigură prezenţa la televiziuni ori de câte ori au chef.

Gigi Becali a devenit avocatul Rapidului în telenovela „Varga- Bălan”. De teamă că FC Timişoara îi va lua faţa Stelei cu punctele câştigate la „masa verde”, fostul oier a ajuns să ţipe mai tare decât oficialii Rapidului pentru „dreptate”.

Patronul Stelei ameninţă că-l va debarca pe Dumitru Dragomir de la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal şi se bate cu pumnii în piept că are adeziunea a 14 cluburi. În plus, Becali susţine că-l va instala pe Gică Popescu în postul deţinut de Dragomir.

Pentru debarcarea lui „Corleone” este nevoie de întrunirea Adunării Generale a Ligii. Aceasta se convoacă în urma solicitărilor în scris a cel puţin şase cluburi şi se ţine după 30 de zile de la strângerea acestor „adeziuni”.

Ameninţă cu „Valiza”

Debarcarea lui Dragomir este mai puţin probabilă în acest moment decât capturarea lui Osama bin Laden. Dar cei doi „oameni de fotbal” ţin cald războiul prin declaraţii care de care mai sforăitoare.

Dragomir a susţinut că Rapidul îi va ceda punctele Stelei în meciul din etapa viitoare. Apoi, „Corleone” a aruncat o altă „bombă”. Bannerul rasist afişat de suporterii Stelei la meciul din Liga Europa cu Ujpest Budapesta a fost scris în birourile clubului din Ghencea.

Ieri, Dragomir a lansat şi alte acuzaţii: că Becali face trafic de influenţă şi abuz în serviciu. „Îşi bate joc de boala mea, îşi bate joc de mine, de Ligă, de ungurime, de romi, îşi bate joc de preşedintele ţării, de premier, de Vadim, care l-a făcut europarlamentar, de suporteri. Cine e el în ţara asta?”, a mai tunat ieri Dragomir.

Șeful Ligii a uitat brusc că tocmai el l-a ajutat pe Gigi să scape de suspendări sau de orice sancţiuni, când şeful Stelei avea tot felul de derapaje verbale, jignind toate aceste categorii de oameni.

Argumentul suprem al lui Dragomir a fost altul: „Ancheta în cazul «Valiza» se poate relua. Comisiile sunt la Ligă”. Dragomir este omul care a ajutat Steaua în acel caz, iar acum a întors-o ca la Ploieşti. Urmează împăcarea şi numeroase partide de table între cei doi.       

„M-am certat cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanţă! Dar nu ne-am insultat! În schimb, Marian Iancu e obraznic, umblă cu jargoane care e bine să nu le dai la presă.“,
GIGI BECALI, acum câţiva ani
        

CIRC CU REPETIȚIE

„L-am ajutat să fure Steaua”

Gigi Becali şi Dumitru Dragomir sunt prieteni, parteneri de table şi de multe ori au luat împreună deciziile atribuite, oficial, „comisiilor”. O dată la doi-trei ani, cei doi se ceartă însă ca la uşa cortului. În august 2005, cei doi au oferit momente terifiante, în direct la OTV.

„Gigi e un prăduitor şi un oligofren! L-a dat în gât pe Nicu Gheară, fura pământuri, trişa la cărţi. L-am ajutat să fure Steaua!”, a spus Dragomir. „I-am zis să fure sute de mii, dar el vrea milioane”, a răspuns Gigi. Cearta lor a fost oprită de intervenţia ameninţătoare a lui Nicu Gheară: „Vă mănânc creierii!”.