Fostul vicepreşedinte al ANRP, trimis în judecată

Fostul vicepreşedinte al ANRP, trimis în judecată

Procurorii Anticorupţie îl acuză pe Remus Baciu că a cerut şpagă două milioane de euro, din care a primit, în rate, peste 400.000, pentru a urgenta acordarea de despăgubiri sub forma de acţiuni la Fondul Proprietatea, unor persoane cărora comuniştii le-au confiscat bunurile.

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Remus Baciu, va fi judecat, în stare de arest preventiv, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, cărora DNA le-a înaintat dosarul.

Baciu este acuzat că, împreună cu Gheorghe Ciubotaru şi soţia acestuia, Camelia Andruşenco, a solicitat aproximativ două milioane de euro, adică 20% din valoarea despăgubirilor care urmau a fi acordate unor persoane cărora comuniştii le-au confiscat proprietăţile. Comisionul a fost negociat la 15%, cei trei primind, într-un final şi în tranşe, aproximativ 430.000 de euro, dintre care 270.000 i-au revenit lui Baciu, iar restul lui Andruşenco şi Ciubotaru. Cei trei sunt deja în arest, proprietăţile lor fiind sechestrare, după ce DNA i-a prins în flagrant, primind o parte din bani.

Persoanele care au încercat că cumpere influenţa lui Remus Baciu - Elena Albu, Elisabeta Androne, Valeria Stan şi Valeria Vişan - urmează a fi, de asemenea, judecate, dar în stare de libertate.

Ne puteți urmări și pe Google News