Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul purtător de cuvânt al IPJ Olt, găsit spânzurat
Fostul purtător de cuvânt al IPJ Olt, găsit spânzurat

Fostul purtător de cuvânt al IPJ Olt, găsit spânzurat

Fostul purtător de cuvânt al IPJ Olt, comisarul Florin Niculescu, a fost găsit în această dimineaţă spânzurat în baia apartamentului propriu din municipiul Slatina.

Nu a lăsat niciun bilet în care să-şi motiveze gestul. Acesta nu a participat miercuri la Ziua Poliţiei Române, deşi fusese invitat de numeroşi colegi.

Primele supoziţii au avansat drept posibilă cauză a gestului său faptul că ar fi fost sub influenţa alcoolului la momentul nefast. Declaraţia unui prieten a spulberat rapid ideea, după ce a mărturisit că vorbise cu victima de dimineaţă.

Prietenii apropiaţi au spus că Florin Niculescu era în ultima vreme abătut şi deprimat, după ce se confrunta de mai mult timp cu probleme cu alcoolul. Un posibil motiv al gestului sinucigaş a fost faptul că, recent, ar fi fost avertizat de către un medic ca să renunţe la băutură, în caz contrar putând exista pericolul de a i se amputa un picior.

În vârstă de 55 de ani, Florin Niculescu a fost purtător de cuvânt al IPJ Olt între anii 1998-2003, iar în ultimii ani de muncă a fost detaşat la Bucureşti, unde a făcut parte din colectivul redacţional al revistei „Pentru Patrie” a Ministerului Administraţiei şi Internelor.
 
În anul 2005 s-a pensionat şi se reîntorsese la Slatina. Era divorţat şi avea un băiat de 18 ani, care se află împreună cu mama lui în Spania.