Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a fost eliberat! El a stat după gratii 322 de zile
Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a fost eliberat! El a stat după gratii 322 de zile

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a fost eliberat! El a stat după gratii 322 de zile

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, va fi eliberat din Penitenciarul Târgu Mureş, a decis, vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea acestuia din dosarul în care a fost trimis în judecată pentru corupţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea avocaţilor săi, astfel că Apostu va fi eliberat sub control judiciar. Decizia vine după respingeri succesive ale aceleiaşi cereri, pe motiv că ar fi nefondată. Apostu va ieşi din Penitenciarul Târgu Mureş în această seară.
Mită pe bandă rulantă

Fostul primar din Cluj Sorin Apostu se află în arest din 11 noiembrie 2011, fiind judecat pentru fapte de corupţie. El a stat in arest 322 de zile. Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite. Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca în 15 februarie.
Convorbirile telefonice acuzatoare
Potrivit unor interceptări din dosar, în cursul lunii septembrie 2011, un om de afaceri local i-a cerut unui inculpat din dosar să intervină la primarul Apostol pentru a „obţine cu urgenţă" o autorizaţie şi „nu pe cale normală", S. îi împărtăşeşte interlocutorului că astfel de discuţii trebuie purtate personal, pentru că „aşa funcţionează sistemul…nu se pot vorbi prin telefon acest gen de probleme”.
S.C.M.: Nu, nu pot, eu pe telefon cu el nu pot vorbi.
B. H.: Nu, nu, nu să vorbeşti, da’ îi trimiţi un SMS cu un număr.
S.C.M.: Nu există, nu există. Crede-mă, că nu vreau să… aşa îi, aşa funcţionează…
B. H.: Am înţeles, eu te-am întrebat m-am gândit la o variantă.
S.C.M.: Dacă… deci singura variantă care funcţionează în afară de mine dacă mă duc la el este să te duci tu, căci te cunoaşte, ştie că eşti prietenul meu, ştie cine eşti şi dacă tu te duci şi-i spui domnule, acolo, frumos. Îţi spune vino la 10:30, te primeşte instantaneu, deci nu există să stai, maxim 5 minute…
B. H.: Da.
S.C.M.: Da. Intri frumos, îi spui bună ziua, domnu’ X, am o problemă pe care nu ştiu cum s-o rezolv”

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: