Evenimentul Zilei > International > Fostul președinte, la pământ. S-a prăbușit chiar în locuința sa. Cât de gravă e starea sa
Fostul președinte, la pământ. S-a prăbușit chiar în locuința sa. Cât de gravă e starea sa

Fostul președinte, la pământ. S-a prăbușit chiar în locuința sa. Cât de gravă e starea sa

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a fost spitalizat luni pentru o intervenţie medicală la cap după o serie de căzături recente, a anunţat fundaţia care îi poartă numele, relatează AFP.

Jimmy Carter a fost internat la Emory University Hospital în această după-amiază pentru o intervenţie care vizează reducerea presiunii asupra creierului, cauzată de o sângerare survenită după recentele sale căzături”, a adăugat sursa citată, precizând că operaţia este prevăzută să aibă loc marţi dimineaţă.

„Preşedintele Carter se odihneşte confortabil şi soţia sa Rosalynn este cu el”, a precizat fundaţia care îi poartă numele.

Jimmy Carter a fost spitalizat la sfârşitul lui octombrie pentru o fractură de bazin provocată de o căzătură la domiciliul său. Fundaţia sa a calificat fractura drept uşoară.

Primul preşedinte american din istorie care atinge vârsta de 95 de ani, Jimmy Carter s-a rănit şi la cap pe 6 octombrie, tot în urma unei căzături la domiciliul său.

Fostul preşedinte democrat (1977-1981) era totuşi în picioare şi activ pe un şantier umanitar încă de a doua zi, cu chipul tumefiat şi un pansament care ascundea 14 puncte de sutură.