În acest sens, Daniel Funeriu a scris un mesaj pe pagina sa de Faceook.

“Corina Crețu, stop! Nu folosiți laserul de la Măgurele în scopul meschin de a lua voturi de la PSD pentru partidul plagiatorului Ponta.

Situația legată de sursa gama nu are a face cu guvernul Dăncilă, pe care îl criticați de zor în scop electoral, ci are a face cu nerespectarea de către consorțiul italian a unui contract comercial”, a scris fostul ministru, potrivit portalului www.rtnews.ro.

Aşa cum se ştie, în mandatul lui Daniel Funeriu au fost alocate fonduri europene pentru construirea laserului de la Măgurele.

Problema apărută acolo, în privinţa rezilierii unui contract, pentru sursa gama, a apărut din cauză că un anume consorţiu, care avea de livrat anumite componente, nu şi-a îndeplinit obligaţiile.

“Speţa e simplă: contractul pentru sursa gama a fost reziliat pentru că consorţiul câştigător al licitaţiei nu a livrat ceea ce avea de livrat (ba chiar a plătit penalităţi).

‘Soluţiile de mediere’ cu care vă împăunaţi fie nu există, fie sunt un abject trafic de influenţă”, conchide Daniel Funeriu.