Evenimentul Zilei > Justitie > Fosta șefă a Secției Penale a Curții Supreme se pensionează. Judecătoarea a facut parte din completul care l-a condamnat pe Liviu Dragnea!
Fosta șefă a Secției Penale a Curții Supreme se pensionează. Judecătoarea a facut parte din completul care l-a condamnat pe Liviu Dragnea!

Fosta șefă a Secției Penale a Curții Supreme se pensionează. Judecătoarea a facut parte din completul care l-a condamnat pe Liviu Dragnea!

Consiliul Superior al Magistraturii va lua astăzi în discuție cererea de eliberare din funcție a judecătoarei Corina Michaela Jîjîie, magistrat la Curtea Supremă. Ea a condus Secția penală a ICCJ în perioada ianuarie 2012- ianuarie 2015. Jîjîie a făcut parte din completul –alături de judecătoarele Lavinia Lefterache și Lucia Rog, care a decis condamnarea, în primă instanță a lui Liviu Dragnea- în dosarul Referendumului- 1 an de închisoare cu suspendare.

 

In cariera sa de judecator, Jijiie s-a prin faptul ca a fost primul magistrat care a dispus arestarea unui coleg de la instanta suprema. In aprilie 2010, Jijiie a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Florin Costiniu, fostul presedinte al Sectiei civile a ICCJ, si a oamenilor de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu. Decizia de arestare a lui Florin Costiniu a fost considerata o premiera in sistemul judiciar romanesc pentru ca a fost prima oara cand s-a luat o asemenea masura impotriva unui judecator de la cea mai inalta instanta din Romania, respectiv Inalta Curte de Casatei si Justitie. Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

 

Și-a început cariera de magistrat ca procuror

Corina Michaela Jijiie si-a inceput activitatea in justitie in 1980, cand a devenit procuror la Procuratura locala Targoviste. In perioada 1991-2001, a ocupat functia de procuror de aceasta data la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita. Din 1996, a fost numita procuror sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita.

Din 14 ianuarie 2002, Corina Michaela Jijie a fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La 4 august 2011, Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat un concurs ”pentru ocuparea functiei  de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, post ramas vacant ca urmare a expirarii mandatului judecatorului Anton Pandrea, care intre timp s-a pensionat.