Motivul: edilul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut or ganizatorilor germani să accepte o renegociere a contractului privind organizarea evenimentului, pe motiv că municipalitatea încasează prea puţini bani pentru domeniul public închiriat.

Doar că germanii au refuzat să schimbe contractul semnat în 2006 cu fosta „conducere” a Bucureştiului. „Compania Bucharest Ring SRL a semnat cu municipalitatea o raşului Bucureşti un con tract în baza căruia avea dreptul să organizeze competiţia până în 2015. În ciuda contractului existent, municipalitatea nu s-a achitat de obligaţiile contractuale”, se precizează într-un comunicat al organizatorilor.
 
Mai mult, aceştia au anunţat că vor da în judecată primăria şi pe Sorin Oprescu, cărora le vor cere daune totalizând 27 de milioane de euro.
 
În replică, primarul general susţine că actul la care se face referire este, de fapt, o convenţie încheiată între reprezentantul Bucharest Ring SRL, Hartmut Beyer, şi, din partea primăriei, de Vladimir Sommer – director de cabinet al fostului primar general Adriean Videanu, de Florentina Constantinescu – director de achiziţii, de Călin Radu Ancuţa – şef al Direcţiei de Integrare Europeană, de Lenuţa Boncotă – director executiv adjunct al Direcţiei Venituri şi de Adrian Iordache – director al Direcţiei Juridic.

„Aceste persoane nu erau împuternicite de Consiliul General să negocieze sau să semneze vreun contract cu organizatorii circuitului FIA GT. În plus, convenţia încheiată nu poartă semnatura primarului general de la acea vreme”, arată Oprescu.

Campionatul de Formula 3 de la Casa Poporului, programat pentru 7-9 august, a fost marcat de scandaluri chiar şi înainte de cursa inaugurală. Astfel, deşi ar fi trebuit să înceapă în 2006, prima cursă s-a desfăşurat în mai 2007, din cauza unui litigiu între organizatori şi cel care susţinea că avusese ideea evenimentului, Nicolae Şerbu.

Acum doi ani, circuitul a fost umbrit de scandalul provocat de Marian Vanghelie, care spunea că evenimentul este ilegal.