"Calin Teodor: "Acum pe langa robe, putem sa venim si cu topoare?" Sorina Marinas: "Civilistilor, si voi veti raspunde pentru cea mai usoara culpa… Procurorilor, va asteapta statutul de functionar daca nu va miscati. Sper ca nu va doriti sefi numiti de TT/Senat", este unul dinte mesajele pe pe Forumul Magistraților, potrivit jurnaliștilor de la Luju.ro.

Lumeajustitiei.ro a intrat in posesia unor mesaje care releva ca pe Forumul Magistratilor (FJR) se pun la cale noi proteste in strada, la CAB sau la CSM, cu scopul blocarii Parlamentului de a adopta Legile Justitiei.

Dupa protestul din decembrie 2017 de pe scarile Curtii de Apel Bucuresti, dar si de la alte instante din tara, judecatorii si procurorii de pe Forumul Magistratilor au inceput anul 2018 cu gandul de a organiza noi manifestari. Printre cei care si-au starnit colegii sa iasa in strada sa protesteze este judecatoarea Sorina Marinas, de la Curtea de Apel Craiova, cunoscuta ca fiind "secretara" Forumului Judecatorilor din Romania condus de co-presedintii Dragos Calin si Ionut Militaru, care se ocupa de tot ce inseamna colectare si organizare de manifeste indreptate impotriva diverselor actiuni ale CSM, MJ sau Parlament, susțin jurnaliștii de la Lumea justiției.

Relevanta in acest sens este postarea judecatoarei Marinas din data de 27 ianuarie 2018 de la ora 20.44, in care isi mustra colegii din Bucuresti ca nu au votat pentru "iesirea de luni" de la CAB sau de la CSM, in conditiile in care alti magistrati din provincie ar fi fost dispusi sa vina in Capitala pentru a lua parte la manifestatie. Indemnul Sorinei Marinas este ingrijorator, daca tinem cont ca vorbim de un magistrat si nu de un lider de sindicat.

Iata postarea judecatoarei Marinas din data de 27 ianuarie 2018 de la ora 20.44:

"Sunt pe acest grup aproximativ 800 de persoane din Bucuresti. Mi se pare inacceptabil ca nu au votat in sondaj pentru iesirea de luni la CAB/CSM sau in orice alt loc. Voi va ganditi ca noi, cei din provincie, suntem dispusi sa venim la Bucuresti? Eu as face 8 ore dus-intors (in functie de trafic) si tot as veni. Nu pot sa inteleg pasivitatea. Vi se pare ca ne asteapta vremuri bune? Civilistilor, si voi veti raspunde si pentru cea mai usoara culpa. Si voi veti fi sufocati de dosare. Procurorilor, va asteapta statutul de functionar daca nu va miscati. Sper ca nu asta va doriti, sper ca nu va doriti sefi numiti de TT/Senat.

Cert este ca, desi am votat pentru luni la CAB, daca maine la pranz nu suntem 3-400 sute care confirmam prezenta in sondaj, eu nu vin luni. Si nu vor veni nici alti colegi din provincie care au votat la fel. Pentru ca eu nu fac un asemenea efort daca nu am cu cine si pentru cine. Daca vreti sa ajungem ca in Polonia, nu votati. (…) "

In acelasi registru intervine si un anume Calin Teodor. Referindu-se la iesirea in strada, Calin Teodor intreba daca, pe langa robe, pot aduce si topoare. Ca a glumit sau a fost serios, nu stim. Cine este insa acest Calin Teodor? Ar putea fi judecatorul Sirbu Teodor Calin de la Judecatoria Cornetu, daca avem in vedere ca poza sa de la profilul de pe Facebook "Calin Teodor" corespunde cu o alta fotografie de pe youtube, atasata numelui "Sirbu Teodor Calin".

Iata postarea lui Calin Teodor: "Acum pe langa robe, putem sa veni si cu topoare?"

Fata de aceasta modalitate de instigare a magistratilor apreciem ca Inspectia Judiciara ar trebui sa declanseze verificari pentru a stabili daca sunt permise unor magistrati activitati care pot fi usor comparate cu razboaiele de gherila.

Judecatoarea Gabriela Baltag, tinta pentru forumisti

Un alt subiect controversat de pe forumul magistratilor este cel privitor la judecatoarea Gabriela Baltag, pe care postacii mai ca o considera inamicul lor. Acest lucru reiese din postarile si comentariile de pe grupul de facebook, in care pun la cale o modalitate prin care sa o trimita la disciplinar pe judecatoarea din CSM, pe motiv ca s-a comportat ca "un lider de partid". In acest sens, un anume Costin Andrei Stancu – al carui nume este identic cu cel al judecatorului de la Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie de la Curtea de Apel Pitesti, promovat in 2016 de la Tribunalul specializat Arges si care a postat pe pagina sa imagini de la protestul CA Pitesti de la sfarsitul anului 2017 – propune judecatorilor si procurorilor de pe forum sa stranga semnaturi pe o hartie si sa le ataseze unei plangeri pe care sa o depuna la Inspectia Judiciara.

Costin Andrei Stancu – 25 ianuarie 2018 ora 14.21:

"Avand in vedere ca doamna Baltag s-a comportat ca un lider de partid propun sa facem o sesizare la inspectie semnata de multi magistrati. Semnaturi pe hartie, le strangem si le atasam la plangere".

Printre cei care au ceva de spus, ori mai degraba de comentat, este si judecatorul Cristi Vasilica Danilet, care a preluat o parte din declaratiile facute de judecatoarea Gabriela Baltag despre dezvaluirile abuzurilor de la DNA Ploiesti, ironizand-o si spunand ca "se cutremura in fata a nimic".

Cristi Vasilica Danilet – 16 februarie 2018 ora 22.04:

"Baltag la B1TV: nu stim daca aceste aspecte sunt adevarate sau nu; dar pe mine m-au cutremurat; nu stim daca acesta este adevarul, dar vrem sa il aflam. Nu stim daca e real sau nu, dar nu putem nega ca nu s-ar putea intampla asemenea lucruri.

Pffff… cata filosofie! Sa te cutremuri in fata a nimic."

 

ARTICOLUL INTEGRAL poate fi citit pe Luju.ro!