Fondul de Pensii Administrat Privat PRIMA PENSIE

Fondul de Pensii Administrat Privat PRIMA PENSIE

Fondul de Pensii Administrat Privat PRIMA PENSIE este unul cu risc mediu, administrat de societatea PRIMA PENSIE Fond de Pensii SA.

Administratorul este detinut de PRVA POKOJNINSKA DRUZBA d.d. (Slovenia) in proportie de 99,99%, in timp ce Branko Drobnak, cetatean sloven, detine 0,01% din capitalul social al administratorului.

Administratorul fondului percepe un comision de administrare de 2,5% din valoarea contributiilor, respectiv de 0,05% pe luna (0,6% pe an) din valoarea activului net total al fondului.

Cei care vor decide sa se mute la un alt fond de pensii mai devreme de doi ani de la data la care au inceput sa contribuie vor achita penalitatea maxima prevazuta in legislatia aplicabila.

Ne puteți urmări și pe Google News

In prezent, nivelul acestui comision este reglementat la 5a. Depozitarul fondului este Bancpost SA, iar auditorul extern este Ernst&Young Assurance Services SRL.

Cum vor fi investite contributiile la acest fond *

> titluri de stat emise de Romania, UE, spatiul economic european - 55%

> titluri de stat emise de SUA, Canada, Japonia - 10%

> obligatiuni emise de organisme straine neguvernamentale (Banca Mondiala, BERD, BEI etc.) - 5%

> valori mobiliare tranzactionate pe piete reglementate - 20%

> obligatiuni municipale - 10%

*structura-tinta a alocarii activelor fondului de pensii. In prospectul fondului sunt prezentate si limitele de variatie fata de structura prezentata mai sus.