Poliţiştii din Boldeşti-Scăeni au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană încearcă să pătrundă prin efracţie într-o clădire situată pe raza localităţii Zamfira. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au depistat în flagrant un bărbat care încerca să sustragă bunuri din incinta unei societăţi private.

La vederea echipajului de poliţie, persoana în cauză a încercat să fugă, pentru imobilizarea acesteia fiind folosit armamentul din dotare, în conformitate cu procedurile legale. În urma uzului de armă, bărbatul a suferit o plagă împuşcată la nivelul braţului, fiind transportat la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Este vorba despre un prahovean în vârstă de 48 de ani, urmărit general, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt calificat, de la care acesta se sustrăgea.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.