Evenimentul Zilei > Actualitate > Florin Halagian: „Steaua are nevoie de doi-trei ani pentru a avea rezultate”
Florin Halagian: „Steaua are nevoie de doi-trei ani pentru a avea rezultate”

Florin Halagian: „Steaua are nevoie de doi-trei ani pentru a avea rezultate”

Florin Halagian, unul dintre cei mai titraţi antrenori din fotbalul românesc, nu crede că "roş-albaştrii" sunt favoriţi la titlu în Liga I, chiar dacă tocmai au transferat o colonie de jucători de la Urziceni.

Florin Halagian (71 de ani), antrenorul care deţine recordul de meciuri în prima divizie din România, nu crede că Steaua lui Ilie Dumitrescu este favorită certă la titlu, chiar dacă a transferat mulţi jucători de la Unirea Urziceni.

"Armeanul" are în spate o vastă experienţă. El a lucrat la FC Argeş, Dinamo, Steaua, Universitatea Craiova, Victoria Bucureşti, FC Olt Scorniceşti, Inter Sibiu, FC Naţional, FCM Bacău, FC Braşov, Ceahlăul Piatra-Neamţ şi Gloria Bistriţa. "Hala" a câştigat în carieră trei titluri de campion al României (două cu FC Argeş şi unul cu Dinamo).

"Hala" spune că orice formaţie are nevoie de o perioadă de doi-trei ani pentru a da randament maxim, inclusiv Steaua lui Ilie Dumitrescu, chiar dacă a transferat fotbalişti pe bandă rulantă. Venerabilul tehnician crede că Marius Bilaşco va câştiga lupta pentru titularizare în atacul Stelei cu grecul Pantelis Kapetanos, "pentru că este cel mai bun vârf din campionat".

"La Cluj, orice antrenor ia titlul"

EVZ: Domnule Halagian, ce impresie v-a făcut până acum acest campionat care deja a făcut "victime" printre antrenori?
Florin Halagian:
Nu mă miră toate aceste schimbări. Este ceva specific fotbalului nostru. Aşa a fost mereu şi aşa va fi în continuare. Sunt greşeli mari de strategie. Nu există răbdare. Cum poţi cunoaşte valoarea unui antrenor după doar câteva etape? Sunt multe contracte întocmite superficial.

Cum comentaţi circul de la Vaslui şi păţaniile lui Lopez Caro?
Ştiţi ce cred despre spaniolul ăsta? Nu trebuia adus în România. A fost "umflat". Ce Real Madrid, domnule? În ce situaţie a fost el la Real? S-a interesat cineva? Cât timp a antrenat acolo? Se merge prea mult pe mâna antrenorilor străini. Pe mine nu m-a impresionat niciunul vreodată. Nici Mandorlini, chiar dacă e ultimul care a câştigat campionatul. La Cluj, orice antrenor ia titlul.

Steaua a transferat o mulţime de jucători. Se poate spune că are deja o echipă tare?
Eu spun că, în general, o echipă are nevoie de doi-trei ani pentru a avea rezultate, pentru a se închega. Ai mult de muncă atunci când îţi vin atâţia jucători.

Este Steaua favorită la titlu anul ăsta?
Steaua se bate la titlu, dar în luptă vor fi şi alţii. Au dat o mare lovitură cu jucătorii ăştia de la Urziceni. Bilaşco este cel mai bun atacant din ţară. Sunt sigur că toţi aceşti fotbalişti vor da randament şi în Ghencea. Plus că ei vor crea o concurenţă fantastică.

Se discută deja despre cine are un merit mai mare la Steaua, Dumitrescu sau Piţurcă. Seamănă cu acea controversă care s-a născut între dumneavoastră şi Emeric Ienei, după ce Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni…
Nu a fost niciodată o controversă. Am spus mereu, eu am creat acel lot, iar Ienei a făcut echipa care a câştigat Cupa Campionilor. Nu ştiu dacă se poate face o comparaţie acum. Echipa de astăzi are nevoie de rezultate. În plus, Piţurcă a stat destul de puţin la Steaua ca să se poată trage nişte concluzii despre munca lui.

"Schimbările de antrenori dovedesc o lipsă de profesionalism. Cum îţi dai seama de valoarea unui antrenor după câteva etape?",
FLORIN HALAGIAN, fost antrenor

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: