Grimm (Bill Murray), un veteran al războiului din Vietnam, devenit acum un umil angajat al primăriei, îi jură iubitei sale Phylis (Geena Davis) că-i va asigura o viaţă lipsită de griji după ce va jefui o bancă.
Cu planul de bătaie pus la punct, se costumează într-un clovn care nu prea stârneşte râsul, pătrunde în bancă, ia o mulţime de oameni ostatici şi obţine fără probleme banii. Apoi dialoghează de pe poziţii de forţă cu poliţia care asediază banca şi reuşeşte s-o şteargă spre aeroport, cu un milion de dolari dosiţi sub lenjeria intimă.
Dar, împreună cu viitoarea soţie si cu Loomis (Randy Quaid), un prieten fidel, dar cam tăntălău, care reuşeşte să intre în tot felul de încurcături, trebuie să depăşească problemele cotidiene din New York.
În aceste condiţii, voiajul lor se transformă într-un adevărat coşmar: şoferi de taxi maniaci, jafuri de magazine şi un şofer de autobuz excesiv de scrupulos. Când regizorul Jonathan Demme nu a mai fost disponibil, scenaristul Howard Franklin şi actorul Bill Murray nu au căzut de acord asupra nici unui alt înlocuitor.
Astfel, au decis să se ocupe ei de regie, Bill Murray făcându-şi debutul în această zonă. Adaptare a nuvelei lui Jay Cronley, povestea a mai fost ecranizată în 1985 ("Hold-Up"), în rolurile principale fiind Jean- Paul Belmondo şi Kim Cattrall.
<iframe width="638" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/TI3QdBEs82M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>