Preşedintele interimar al PDL Dolj, Marian Jean Marinescu, a precizat că "flacăra democraţiei" care a ajuns la Craiova nu este cea originală, întrucât aceea a fost distrusă la Orşova. "Tinerii au adus o torţă nouă, care a fost aprinsă după incidentul de Orşova. Era normal să procedăm aşa, să aprindem o nouă flacără", a declarat Marian Jean Marinescu, citat de mediafax.
Torţa a fost adusă mai mulţi tineri din Dolj, care au alergat cu ea pe străzile Craiovei, iar la ora 21.30 aceştia au adus-o pe esplanada Teatrului Naţional, unde au fost aşteptaţi de aproximativ 70 de simpataizanţi şi membri ai PDL, care au aprins alte 20 de torţe.
Flacăra democraţiei fusese aprinsă de Traian Băsescu la mitingul de la Cluj, de pe 14 iulie, şi ar fi urmat să fie purtată prin toată ţara până la finalul campaniei pentru referendum. Drumul acesteia a fost oprit la Mehedinţi, după ce primarul liberal din Orşova, Ion Manea, a aruncat-o în Dunăre.

Şoferul, înjurat şi scuipat pentru că pe maşină scria "flacăra democraţiei"
Şoferul maşinii care a purtat flacăra a relatat incidentul de la Orşova, petrecut duminică dimineaţă, spunând că a fost blocat în trafic. „Eu eram în spatele tinerilor care erau pe biciclete, la maxim 50 de metri de ei. De cum am intrat în Orşova am fost efectiv blocaţi în trafic, mai multe maşini ne-au îngreunat mersul. Eu am rămas cu dubiţa în spate pentru că maşinile nu se mişcau într-o intersecţie şi cred ca au stat aşa preţ de trei minute. Când am pornit din nou i-am găsit pe tineri daţi jos de pe biciclete şi mi-au povestit că primarul din Orşova i-a îmbrâncit şi le-a aruncat torţa într-un canal. Tinerii mi-au spus că totul a durat foarte puţin, apoi primarul s-a urcat în maşină şi a demarat în trombă", a povestit Sorin Dan Lung, şoferul care a purtat torţa de la Cluj.

Bărbatul a mai spus că ulterior a fost la un pas să fie luat la bătaie pentru că are maşina inscripţionată cu însemnele "flăcării democraţiei". "M-au înjurat, m-au ameninţat, mi-au spus că îmi distrug maşina dacă nu plec mai repede din oraş. Eu am încercat să le explic faptul că eu sunt un simplu şofer şi nu am nicio implicare, dar m-au scuipat, iar totul s-a întâmplat la doar câţiva paşi de o patrulă de la poliţia comunitară", a mai spus Dan Sorin Lung.
CITIŢI ŞI:

  • USL a aruncat flacăra democraţiei, aprinsă de Traian Băsescu, în Dunăre. VEZI CE A SPUS BĂSESCU!