Evenimentul Zilei > Actualitate > FISCUL cere atragerea răspunderii pentru cinci persoane ce ar fi contribuit la prăbuşirea Companiei Construcţii Feroviare
FISCUL cere atragerea răspunderii pentru cinci persoane ce ar fi contribuit la prăbuşirea Companiei Construcţii Feroviare

FISCUL cere atragerea răspunderii pentru cinci persoane ce ar fi contribuit la prăbuşirea Companiei Construcţii Feroviare

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi a solicitat Tribunalului Iaşi aprobarea atragerii răspunderii patrimoniale pentru o serie de persoane în dosarul insolvenţei SC Compania Construcţii Feroviare SA Paşcani. Creată în 2003, Compania Construcţii Feroviare SA (CCF) este o societate şi are ca obiect de activitate lucrări de construcţii ale cailor ferate de suprafaţă şi subterane.

Printre cei care vor avea de dat răspunsuri în faţa instanţei se numără Ioan Timofte Băncilă, fost lider sindical la compania mama, CF Moldova. Acesta este cunoscut ca un personaj care a acumulat o avere considerabilă în ultimii ani şi pentru legăturile sale de familie cu alte personaje celebre. Astfel, fiica sa Ioana a fost consilier local al Municipiului Iaşi din partea PSD, iar fratele sau, Radu Timofte, a condus Serviciul Român de Informaţii, relatează Bună Ziua Iași.

Alături de Timofte, în dosarul înaintat instanţei mai apare şi numele lui Dumitru Bucătaru, administratorul special în procesul de insolvenţă şi cadru didactic al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

La adresa stipulată în evidenţele celor de la Registrul Comerţului, Stradă Gării numărul 7 din municipiul Paşcani locuieşte, conform evidenţelor Primăriei Paşcani, o femeie şi nicidecum o firmă de tipul Companiei Construcţiei Feroviare. Declararea unui sediu eronat în datele de identificare ale unei societăţi constituie infracţiune, conform legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

La articolul 9, punctul "f", se menţionează că "sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale prin nedeclararea, declararea fictivă sau declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 8 ani".

O decizie privind cererea celor de la Finanţe va fi luată de instanţa în perioada următoare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: